Raz slabszy raz rakieta
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Raz slabszy raz rakieta
Witam ! mam osobiście taki problem na początku myślałem że to jakieś złudzenie ale jednak nie ! różnica jest znaczna !
AUTKO TO GOLF IV 1.8 T 150 KM AGU
Chodzi o to, że wchodze do auta odpalam jade i autko jest super zrywne elegancko sie zbiera do niczego sie nie mozna doczepić i jest tak np kilka dni , np 5 dnia wejdę znowu do autka odpalam jade i autko
tak jak by sie już tak nie zbiera nie ciągnie go do przodu tak dobrze dłuzej trzeba trzyamc ten pedał gazu i tak troche na siłę go bujać nie ma tej lekkości
wrażenie jest takie jak by turbo nie ciągło tak jak trzeba nie wiem co sie może dziać bo nie mam kompletnie pojęcia o tym.
albo tak jak by raz wchodze do auta i nie wiem sterownik sie rozregulowywal a po paru dniach wracal znowu do normy i tak na okrągło
nie wiem czy ktos mial juz z takim czyms do czynienia prosze o pomoc !
AUTKO TO GOLF IV 1.8 T 150 KM AGU
Chodzi o to, że wchodze do auta odpalam jade i autko jest super zrywne elegancko sie zbiera do niczego sie nie mozna doczepić i jest tak np kilka dni , np 5 dnia wejdę znowu do autka odpalam jade i autko
tak jak by sie już tak nie zbiera nie ciągnie go do przodu tak dobrze dłuzej trzeba trzyamc ten pedał gazu i tak troche na siłę go bujać nie ma tej lekkości
wrażenie jest takie jak by turbo nie ciągło tak jak trzeba nie wiem co sie może dziać bo nie mam kompletnie pojęcia o tym.
albo tak jak by raz wchodze do auta i nie wiem sterownik sie rozregulowywal a po paru dniach wracal znowu do normy i tak na okrągło
nie wiem czy ktos mial juz z takim czyms do czynienia prosze o pomoc !
Raz slabszy raz rakieta
- flitry
- plyny
- swiece
- czujniki
- paliwo
- przewody
- weżyki
- opaski
- zaworki
to mozesz sprawdzic na poczatek, pozniej wskazane jest podłaczenie laptoka do twojego autka i znalezienie VAGiem potencjalnej przyczyny jesli włacza sie tryb awaryjny na pewno kilka błedów sie wysypie
- plyny
- swiece
- czujniki
- paliwo
- przewody
- weżyki
- opaski
- zaworki
to mozesz sprawdzic na poczatek, pozniej wskazane jest podłaczenie laptoka do twojego autka i znalezienie VAGiem potencjalnej przyczyny jesli włacza sie tryb awaryjny na pewno kilka błedów sie wysypie
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
- VWaldini81
- LDZ
Raz slabszy raz rakieta
A jaka jest w tedy pogoda? Może być tak że gdy jest chłodniej to turbo jest lepiej chłodzone i śmiga. A gdy jest jak teraz 33 stopni na dworze to turbo się przegrzewa i jest lipa.
Re: Raz slabszy raz rakieta
wlasnie nie ma roznicy pogodowej czy jest mega cieplo czy zimno dzieje sie tak samo raz tak raz tak jest :/ jak mozna sprawdzic czujniki ? np z przeplywki itp ? czy nie swituja ?
- VWaldini81
- LDZ
Raz slabszy raz rakieta
na dniach podepne pod kompa co jeszcze mozna takego sprawdzic bo jak juz bede u kumpla to powem zebysmy sprawdzili wszystko :>
- Pablo Corrado
- Forum Master
Raz slabszy raz rakieta
Jak będziecie mieli komputer, to zróbcie logi dynamiczne.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Tak tylko to jest taki komputer za kilkadziesiąt tysięcy ktory raczej nie zmieści mi sie do auta
Raz slabszy raz rakieta
do logow nie trzeba super sprzetu ... wystarczy kabel za 100 i laptop probowales resetowac ECU w przypadku 'zamulenia' ?
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
Wiem że stary temat ale jak zresetować ECU? logi dynamiczne ? używam VAG COM 311.2.szpieg pisze:do logow nie trzeba super sprzetu ... wystarczy kabel za 100 i laptop probowales resetowac ECU w przypadku 'zamulenia' ?
Golf 4 GTi 1.8 20V TURBO AGU
Raz slabszy raz rakieta
Najszybciej zrobisz to odłaczając akumulator na min 30 minut. To taka teoria ze starej szkoły ASO.maxan pisze:Wiem że stary temat ale jak zresetować ECU?
Raz slabszy raz rakieta
Witam kumpel sobie kupil wczoraj komputerek za kilka tysiecy taki fajny iiii wyskoczyl sobie blad silnika - SONDA LAMBDA albo jakis blad wyskakuje juz nie pamietam jaki albo w ogole nie lapie polaczenia z nia ; O
na dniach bede do niego jechal na kanal i sprawdzi wiazke z sondy , jezlei bedzie ok bedziemy chyba wymieniac sonde
czy z tego powodu wlasnie moze byc tak jak wyzej opisywalem ?:) ze wariuje i mieszanke zle dobiera?
na dniach bede do niego jechal na kanal i sprawdzi wiazke z sondy , jezlei bedzie ok bedziemy chyba wymieniac sonde
czy z tego powodu wlasnie moze byc tak jak wyzej opisywalem ?:) ze wariuje i mieszanke zle dobiera?
Raz slabszy raz rakieta
Oczywiście, że może tak być. Najlepiej to zrobić logi i wtedy wrzucic na forum.Pablolaby pisze:czy z tego powodu wlasnie moze byc tak jak wyzej opisywalem ?:) ze wariuje i mieszanke zle dobiera?
Raz slabszy raz rakieta
odgrzebie troche temat, ponieważ dalej mi się tak dzieje :/
Kupiłem interfejs do VAGA ale nie działa mi coś programik VAG 409
jest ktos w stanie podrzucic mi jakis programik do robienia logow ?:) najlepiej bylo by gdyby byl po PL )
Kupiłem interfejs do VAGA ale nie działa mi coś programik VAG 409
jest ktos w stanie podrzucic mi jakis programik do robienia logow ?:) najlepiej bylo by gdyby byl po PL )