Sposob na marznaca odme
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- adrianogl20pe
- Mały gagatek
Re: Sposob na marznaca odme
Jak czytam te tematy z zamarzająca odma to ręce mi opadają , zrób sobie patent jak kolega Fafik258 i będziesz miał spokój ja zrobiłem tak jak kolega kiedyś pisał i zero problemu , zresztą jest pewnie ze 100 innych sposobów tylko czeba poczytać , a później pomodlić.
Sposob na marznaca odme
Sposób dla leniwych , odkręć korek wlewu oleju i zostaw na chodzie samochód na kilkanaście minut i gra gitara
Sam tak często robie jak nie chce mi sie ściągać odmy . Chociaż polecam wyczyścić ją jeśli masz możliwość .
Sam tak często robie jak nie chce mi sie ściągać odmy . Chociaż polecam wyczyścić ją jeśli masz możliwość .
STARY SAMOCHÓD NIE OZNACZA, ŻE GORSZY ! Wole mieć starszego Volkswagena po dużym przebiegu, niż nowe napchane elektryką i ciągle psujące się auto .
- adrianogl20pe
- Mały gagatek
Sposob na marznaca odme
A może mi powiedzieć ktoś czemu zaczęło mi się robić masło na korku jak przy wywalonej uszczelce pod głowicą , nigdy nie paczylem w zimie na korek a dzisiaj paczę bale masło
Sposob na marznaca odme
Krotkie dystansy, niedogrzany silnik i masz masełko na korku. Przegon autko ok 100km to zobaczysz, że zginie.
- adrianogl20pe
- Mały gagatek
No może masz racje bo ostatnio pokonuje dystans praca dom 3km na 3km.marcin7x5 pisze:Krotkie dystansy, niedogrzany silnik i masz masełko na korku. Przegon autko ok 100km to zobaczysz, że zginie.
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
Sposob na marznaca odme
Witam dzisiaj zrobiłem sobie dodatkowe odpowietrzenia układu korbowego na zamarzającą odme .
Kupiłem przedłuzke szyjke wlewu oleju z silnika tdi zamontowałem rurke z przewodem i jest ok .
Kupiłem przedłuzke szyjke wlewu oleju z silnika tdi zamontowałem rurke z przewodem i jest ok .
Sposob na marznaca odme
Sposób podobny jak w golfach 4 (BCB BBY) tyle, że tam chyba jeszcze na tym przewodzie montowany jest zawór jednokierunkowy a sam przewód wpięty jest w kolektor ssący.
Sposob na marznaca odme
Pytanie bo temat świeży.
Dzisiaj miałem swój pierwszy raz z odmą i po rozebraniu znalazłem trochę masełka. Wytumkałem wszystko w rozpuszczalniku i ładnie wypłynęło wszystko. Dla pewności że cały rozpuszczalnik odparuje przegoniłem przez każdy z 3ch otworów kompresorkiem. Kiedy przytknąłem to odpowietrznika na odmie po chwili dało się słyszeć głośne puknięcie membrany. Typowe otwarcie weka. Moje pytanie jest następujące - czy zabiłem w ten sposób swoja odmę i jak sprawdzić czy działa poprawnie.
Nadmieniam że zatykając wlot i dmuchając w otwór odpowietrzający powietrze uciekało, a natomiast w wylot to powietrze stawiało opór.
Pozdrawiam
Dzisiaj miałem swój pierwszy raz z odmą i po rozebraniu znalazłem trochę masełka. Wytumkałem wszystko w rozpuszczalniku i ładnie wypłynęło wszystko. Dla pewności że cały rozpuszczalnik odparuje przegoniłem przez każdy z 3ch otworów kompresorkiem. Kiedy przytknąłem to odpowietrznika na odmie po chwili dało się słyszeć głośne puknięcie membrany. Typowe otwarcie weka. Moje pytanie jest następujące - czy zabiłem w ten sposób swoja odmę i jak sprawdzić czy działa poprawnie.
Nadmieniam że zatykając wlot i dmuchając w otwór odpowietrzający powietrze uciekało, a natomiast w wylot to powietrze stawiało opór.
Pozdrawiam
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
g3rsu pisze:tomassss24, jak znaleźć tą przedłużkę? Bo nie mogę jej znaleźć
http://allegro.pl/vw-seat-skoda-1-9-tdi ... 16340.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/vw-bora-2-0-8v-wlew-o ... 92399.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zalezy jeszcze jaki masz silnik jest kilka rodzai mozna cos dopasowac
-
- Ma gadane
- Auto: Volkswagen Golf
Czy w silniku bby faktycznie jest podgrzewana odma ? I czy nie ma problemu z jej zamrażaniem zima ? Bo nie którzy piszą że zamarza
ja mam skodę fabię z silnikiem BBY (1.4 16V 75KM) i mam odmę grzaną (nie ma przewodu jak w odmie bez podgrzewania, który wychodzi z lewej strony silnika, od strony pasażera). W zimie problemu nie ma, odma nie zamarza.