1,6 16v AUS bardzo głośna basowa praca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam serdecznie!
Jestem posiadaczem golfa IV 1,6 16v AUS. Mam pytanie: Czy wasze silniki również są bardzo głośne w trasie? Podczas przyspieszania i hamowania silnikiem w aucie dudni... Jeździłem Leonem 1,6 16v chyba bcb i było cichutko.
Człowiek od którego kupowałem golfa mówił że tłumiki sa nowe- fakt tak wyglądały... ale mowił tez ze auto jest sprawne a miało dziure w skrzyni ERT <3 .
Nie chce na ślepo wymieniac tłumików, wole zapoznac sie z opinia innych użytkowników tego silnika.
Silnik jest po remoncie (wymiana pierscieni itp) chodzi tak samo głosno po remoncie jak i przed.
Dzieki za odpowiedzi
P.s. Tłumiki wygladają bardzo dobrze, złącze elastyczne jak nowe, wytłumienie pod maska jest. Silnik jest b. głośny pod obciążeniem
Jestem posiadaczem golfa IV 1,6 16v AUS. Mam pytanie: Czy wasze silniki również są bardzo głośne w trasie? Podczas przyspieszania i hamowania silnikiem w aucie dudni... Jeździłem Leonem 1,6 16v chyba bcb i było cichutko.
Człowiek od którego kupowałem golfa mówił że tłumiki sa nowe- fakt tak wyglądały... ale mowił tez ze auto jest sprawne a miało dziure w skrzyni ERT <3 .
Nie chce na ślepo wymieniac tłumików, wole zapoznac sie z opinia innych użytkowników tego silnika.
Silnik jest po remoncie (wymiana pierscieni itp) chodzi tak samo głosno po remoncie jak i przed.
Dzieki za odpowiedzi
P.s. Tłumiki wygladają bardzo dobrze, złącze elastyczne jak nowe, wytłumienie pod maska jest. Silnik jest b. głośny pod obciążeniem
Ogólnie to jest to w miarę cichy silnik. Oczywiście pod dużym obciążeniem słychać go wyraźnie w kabinie. U mnie było głośno jak posypało się złącze elastyczne. Wypalony pierwszy tłumik też dawał swój pogłos. To, że ktoś wymienił tłumiki nie znaczy, że sa one ciche. Ja wymieniałem na Walkera i jest cicho porównywalnie do ori.
-
- Nowicjusz
Wątpię. Ze względu na jakość wykonania vw nie poszedłby na to. Chyba, że z zupełnie innej linii produkcyjnej...
-
- Nowicjusz
Dziś zakładam 2 nowe tłumiki Walkera- zdam relacje
Swoją drogą bardzo tanio bo za środkowy i końcowy razem 308zł!
- Nowe tłumiki załozone, jest troche ciszej ale szałowej różnicy nie ma... mogło by byc ciszej. Myslicie ze mogą sie one jeszcze układac/wypalać?
Swoją drogą bardzo tanio bo za środkowy i końcowy razem 308zł!
- Nowe tłumiki załozone, jest troche ciszej ale szałowej różnicy nie ma... mogło by byc ciszej. Myslicie ze mogą sie one jeszcze układac/wypalać?
Faktycznie tanio. Sprawdzałeś plecionkę oraz wszystkie miejsca łączenia wydechu? Sprawdź też kolektor wydechowy.
zmieniałem na walkera środkowy i eberspacher końcowy , po wymianie coś jakby dudniło i wydawało mi się głośno , po ok 100 km cichutko i przyjemnie
, widocznie muszą sie ułożyc i wypalić
, widocznie muszą sie ułożyc i wypalić
Że też ci się chciało tyle za Ebera płacić . Kwestia gustu, ja założyłem niedawno polskie tłumi „P” i przy dużych obrotach pod 40K basuje jak formuła 1, ale w sumie aż tak strasznie mi to nie przeszkadza. Bardziej mnie szum opon wkurza.
kiedyś MK IV