Nowy Silnik - Pytanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nowy Silnik - Pytanie
Panowie mam pytanie dotyczące silnika. Poszukuję nowego silnika do mojego Golfa 4.Oznaczenie mojego obecnego silnika to 1.6 16v ATN I teraz rodzi się pytanie. Czy muszę szukać tego samego silnika chodzi mi o oznaczenie ATN czy inny silnik chodzi o oznaczenie będzie pasował do mojego golfa?? Ponieważ trafiam w sieci na silniki 1.6 16v ale z innymi oznaczeniami. Czym się różnią?? Ponieważ szukam od kilku dni i nie jestem w stanie znaleźć. Gdyby ktoś miał namiar na taki silnik w woj. świętokrzyskim proszę o kontakt.
Nowy Silnik - PYTANIE
Różnice są w budowie układu dolotowego, w jednych wersjach zrezygnowana z przepływomierza (AZD?) w drugim już był na 2 sondach (ATN?). Generalnie różnice są głównie są na elektronice silnika
Nowy Silnik - PYTANIE
Jeżeli chcesz wymieniać sam słupek to podpasuje ci od silników AUS, AZD i BCB. Jeżeli chesz cały kpl to najlepiej szukaj takiego jak twój. Możesz wsadzić AUS-a ale wtedy musisz zmienić sterownik silnika. Jak chcesz AZD lub BCB to wtedy trzeba tez wiązkę zmieniać. Najbliżej ma AUS bo praktycznie pasuje cały i jest ich trochę więcej niż ATN(występowały tylko w vw)
Re: Nowy Silnik - PYTANIE
Marcin a jak różnicami w mocowaniach? Zależy mi na samym bloku bo resztę przełożę. Chodzi mi o żeby nie było tak, że będę chciał zamontować a tu łapy czy otwory będą w innych miejscach. W tym rzecz. dzięki za podpowiedzi chłopaki.
Re: Nowy Silnik - PYTANIE
ja wymienilem swojego juz remontowanego AUS 2000r na AZD 2000r i okazal sie klapa, bierze duze ilosci oleju (byl sprawdzany na aucie! nic nie wskazywalo na to aby cos z nim bylo nie tak), wiec sie lepiej zastanow 2 razy nad wymiana silnika, a remontem starego,
wszystkie te benzynowe silniki to truple, kto sie pozbywa dobrego silnika.... chyba ze masz jakies wtajemniczone, pewne zrodlo
wszystkie te benzynowe silniki to truple, kto sie pozbywa dobrego silnika.... chyba ze masz jakies wtajemniczone, pewne zrodlo