Golf 1.6 sr pożeracz benzyny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Zakupiłem VW 99r 1.6 sr, i po kupnie zrobiłem mu serwis rozrząd oleje, filtry ,termostat.
Przy okazji chciałem żeby mechanik mi go sprawdził pod kompem i wywaliło błąd czujnika polożenia wałka rozrządu oraz sondy.
Doszło również magiczne spalanie jakieś 15l/100km.
Czy błąd sondy jest spowodowany tym uszkodzonym czujnikiem czy również sonda będzie do wymiany?
Zakupiłem VW 99r 1.6 sr, i po kupnie zrobiłem mu serwis rozrząd oleje, filtry ,termostat.
Przy okazji chciałem żeby mechanik mi go sprawdził pod kompem i wywaliło błąd czujnika polożenia wałka rozrządu oraz sondy.
Doszło również magiczne spalanie jakieś 15l/100km.
Czy błąd sondy jest spowodowany tym uszkodzonym czujnikiem czy również sonda będzie do wymiany?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Musisz usunąć usterki i wtedy dokonać pomiaru spalania.W obydwu przypadkach sterownik pracuje w systemie awaryjnym.
Mechanik uważa ,że po wymianie czujnika sonda będzie działała. Ile w tym prawdy?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Re: Golf 1.6 sr pożeracz benzyny
No to trzeba wymienić czujnik i sprawdzi się jego wiedza.kwasior30 pisze:Mechanik uważa ,że po wymianie czujnika sonda będzie działała. Ile w tym prawdy?
Czujnik wymieniony. I komputer nie wywala juz sondy. Również dławienie ustało. zobaczymy teraz spalanie.