Kompresja cylindrów i ewentualny remont silnika AQY
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
UWAGA: Produkt o nazwie "CERAMIZATOR".
Producent (jeżeli tak go można nazwać) wykorzystuje fotografie innych produktów a właściwie efektu, pod jakimi wlepia te swoje "códa" i przypisując sobie autorstwo.
To przypisywanie ma się tak samo jak osiągi furmanki z ochwaconym osłem do Ferrari
Krąży po wszelkiego rodzaju forach dwóch a może trzech "pisarzy" pisujących "ŁOCH i ACH" wzajemnie się podpierając.
Jeden zadaje pytanko a drugi już mu odpowiada - takie robienie wody z mózgu
ZERO BADAŃ, ZERO konkretu technicznego i silenie się na oryginalność.
Tak wygląda robienie opinii WSZYSTKIM produktom wśród których są rzeczywiście dające wymierne i namacalne wyniki z dowodami technicznymi.
"Strzeż się fałszywych proroków i jasnowidzów"...
Teraz czekam na oddzwięk wprowadzającego wątek.
Producent (jeżeli tak go można nazwać) wykorzystuje fotografie innych produktów a właściwie efektu, pod jakimi wlepia te swoje "códa" i przypisując sobie autorstwo.
To przypisywanie ma się tak samo jak osiągi furmanki z ochwaconym osłem do Ferrari
Krąży po wszelkiego rodzaju forach dwóch a może trzech "pisarzy" pisujących "ŁOCH i ACH" wzajemnie się podpierając.
Jeden zadaje pytanko a drugi już mu odpowiada - takie robienie wody z mózgu
ZERO BADAŃ, ZERO konkretu technicznego i silenie się na oryginalność.
Tak wygląda robienie opinii WSZYSTKIM produktom wśród których są rzeczywiście dające wymierne i namacalne wyniki z dowodami technicznymi.
"Strzeż się fałszywych proroków i jasnowidzów"...
Teraz czekam na oddzwięk wprowadzającego wątek.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
- Forum Master
- Kontakt:
Nie do końca - masz zapóźnioną i niepełną wiedzę. Istnieje proces naturalny.ozzy1979 pisze:Ludzie, wytworzenie warstwy ceramicznej (np. nicasilu) jest NIEMOŻLIWE za pomoca dolania "ceramizatora/ceramizera" do oleju!!!!! To proces skomplikowany wymagający właściwie laboratorium! Litości...
Nie plączę w to nikasile albowiem jest to całkowicie inny temat a do tego z "czkawką" V8 grupy VAG.
Na tym zakończę wyjaśnienie.
Niestety - tak jeden jak i drugi "cer" a nawet i LM też "cer" nie ma rzetelnych dowodów na swoje opisy.
Ostatnio oglądnąłem na youtubku finał ceramizera z Polonezem truck - chcieli dobrze a zrobili "rusku reklamu" - mogę łatwiutko dowieść.
Ale o tym po wywołaniu tematu.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
oldstaszek, z tym ceramizerem to niestety ale Ameryki nie odkryłeś, nie od dzisiaj wiadomo, że to lipa....
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Kompresja cylindrów i ewentualny remont silnika AQY
Ameryka? - nie.rysiektr pisze:oldstaszek, z tym ceramizerem to niestety ale Ameryki nie odkryłeś, nie od dzisiaj wiadomo, że to lipa....
Zwracam uwagę na dorabianie "ideologii" pod produkty brzmiące podobnie.
Są to RÓŻNE produkty.
1. Ceramizer
2. Ceramizator
3. Cermet
Efekt końcowy jest de facto taki sam - wymiana oleju a góra dwie temat kończy.
Jednak nie wrzucałbym do jednego wora z niektórymi innymi produktami i innych producentów.
Wymienione wyżej pięknie wpisują się w stare porzekadło: "przykleiło się łajno do okrętu i krzyczy - płyniemy!"
Mam nadzieję a właściwie jest to nieuchronne, producenci produktów dających taki efekt wytną oszustów i podszywaczy.
Sandałek z wierzbowego łyka nigdy nie będzie porządnym butem pomimo nachalnej reklamy...
Czy ktoś z Was faktycznie ceramizer stosował czy to raczej opinia na zasadzie "słyszałem"?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ceramizer stosować???
Znam historię tego produktu poczynając od "wykopalisk". Mam w swym archiwum informację z wykonanych badań poza Polską, badań jednoznacznych.
Podobnie ma się sprawa z produktem pochodzenia rosyjskiego a ochrzczonego mianem Modyfikator Plus (tu nawet jeszcze lepsze jajca wychodzą).
Najlepszym jednak jest filmik wykonany ekipą współpracującą z TVN oraz zasponsorowaną firmą Vidar, filmik ekipy "Na osi". Filmik w jakim "wykazano" związek zjedzonego rdzą nadwozia ze stanem technicznym silnika systematycznie zasilanego ceramizerem.
Czegoś równie niedorzecznego nie spotkałem w swym długim życiu.
Możesz sobie ocenić jeżeli potrafisz być krytycznym i umiesz zadać pytania.
Link:
https://www.youtube.com/watch?v=lvjptkQmR40
Znam kilka produktów jakie dają rzeczywisty i mierzalny efekt ale wśród sterty popiołów trzeba umieć je znaleźć.
Golf II jaki kiedyś miałem poszedł na złom z uwagi na nadwozie w jakim silnik i skrzynia były w stanie zbliżonym do fabrycznego i to dzięki produktom na jakich swoje opisy oparł ów "ceramizer" a także tumanny "ceramizator"...Stosuję produkty mające obiektywne badania a nie chciejstwa do tego z naciąganymi wnioskami.
Zdrówka życzę.
Znam historię tego produktu poczynając od "wykopalisk". Mam w swym archiwum informację z wykonanych badań poza Polską, badań jednoznacznych.
Podobnie ma się sprawa z produktem pochodzenia rosyjskiego a ochrzczonego mianem Modyfikator Plus (tu nawet jeszcze lepsze jajca wychodzą).
Najlepszym jednak jest filmik wykonany ekipą współpracującą z TVN oraz zasponsorowaną firmą Vidar, filmik ekipy "Na osi". Filmik w jakim "wykazano" związek zjedzonego rdzą nadwozia ze stanem technicznym silnika systematycznie zasilanego ceramizerem.
Czegoś równie niedorzecznego nie spotkałem w swym długim życiu.
Możesz sobie ocenić jeżeli potrafisz być krytycznym i umiesz zadać pytania.
Link:
https://www.youtube.com/watch?v=lvjptkQmR40
Znam kilka produktów jakie dają rzeczywisty i mierzalny efekt ale wśród sterty popiołów trzeba umieć je znaleźć.
Golf II jaki kiedyś miałem poszedł na złom z uwagi na nadwozie w jakim silnik i skrzynia były w stanie zbliżonym do fabrycznego i to dzięki produktom na jakich swoje opisy oparł ów "ceramizer" a także tumanny "ceramizator"...Stosuję produkty mające obiektywne badania a nie chciejstwa do tego z naciąganymi wnioskami.
Zdrówka życzę.
- matchojs85
- Nowicjusz
Nadszedł kres katalizatora... witaj złoty "CHECK"u...
VOLKSWAGEN BORA 2.0 AQY 2000r.
VOLKSWAGEN GOLF VI VARIANT 1.6 TDI CR 2012r.
- JonnyQuest
- Mały gagatek
standard ...
jak spalanie oleju po 2 latach ?
jak spalanie oleju po 2 latach ?
Wysłano z klapka KUBOTA z użyciem Tapczantalk
Koledzy,
Czy ktoś mierzył ciśnienie sprężania przed naprawą?
Lub inaczej, czy wada fabryczna (pierścień na 3-cim odwrotnie), ma wpływ na ciśnienie sprężania?
Dzięki,
Cooyon
Czy ktoś mierzył ciśnienie sprężania przed naprawą?
Lub inaczej, czy wada fabryczna (pierścień na 3-cim odwrotnie), ma wpływ na ciśnienie sprężania?
Dzięki,
Cooyon
- matchojs85
- Nowicjusz
Ja mierzyłem. Ma znaczenie
- JonnyQuest
- Mały gagatek
Ma znaczenie, z wadliwymi pompuje po 15 i więcej bar-a a powinno być max 13 zakładając ze jest nowy
matchojs85, ponawiam pytanie, jak spalanie oleju po 2 latach ?
matchojs85, ponawiam pytanie, jak spalanie oleju po 2 latach ?
- matchojs85
- Nowicjusz
Zdecydowanie się zmniejszyło,,, już nawet przestałem liczyć dokładnie. Czasem po prostu dolewam.. Jakos litr na rok... a nie nie na miesiąc...
Ja u siebie pierscienie zmieniałem w 2009roku. Jezdze na oleju 5w40 i od wymiany do wymiany dolewam max 0,6litra oleju. Obecny przebieg 254tys.km. Przed remontem lalem litre na tysiac
- JonnyQuest
- Mały gagatek
Kavior, Pytanie co ile ta wymiana ?
Pamiętasz jakiej firmy pierścienie były założone ?
Pamiętasz jakiej firmy pierścienie były założone ?