migająca czerwona kontrolka oleju 1.6sr
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam mam taki problem dziś na autostradzie przy prędkości ok 120km/h zaświeciła się kontrolka oleju, na parkingu sprawdziłem stan oleju i jest ok po przejechaniu paru km znów zaczęła mrugać golf ani nie dymil ani go nie przymulilo co to moze byc??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tylko po pomiarze cisnienia oleju mozna miarodajne odpowiedzieć na twoje pytanie.Jaki przebieg auta?Jaki olej? zaczął bym profilaktycznie od wymiany oleju i filtra.
przebieg 340tys km olej i filtr zostal wymieniony wraz z pompa oleju... olej to Mobil Super™ 2000 X1 10W-40
Może to być wina czujnika ciśnienia oleju (zobacz czy nie cieknie) ale i tak warto zrobić pomiar ciśnienia oleju.
Re: migająca czerwona kontrolka oleju 1.6sr
U mnie było podobnie finalnie panewki na wale korbowym trzeba było zrobic
. Wcześniej wymieniłem czujnik ciśnienia pompę i dalej się zapalarki. Finalnie panewki na wale korbowym przepuszczaly. Czyli zwalenie silnika, szlif wału, panewki nadmiarowe.
Wysłane z mojego GT-I9060I przy użyciu Tapatalka
. Wcześniej wymieniłem czujnik ciśnienia pompę i dalej się zapalarki. Finalnie panewki na wale korbowym przepuszczaly. Czyli zwalenie silnika, szlif wału, panewki nadmiarowe.
to juz lepiej bd jak silnik wymienie niz naprawianie tak zapytam ile tam wyszlo za robocizne??em_dzej pisze:U mnie było podobnie finalnie panewki na wale korbowym trzeba było zrobic
U mnie wyszło 2200. Nie wiadomo jaki silnik trafisz czy nie będzie miał tego samego. Myślę ze lepiej robić bo będziesz wiedział na czym pracujesz a Nowy silnik to niewiadoma
wlasnie sciagalem auto laweta do mechanika silnik zatarty :/ teraz rozmyslam czy wstawic 1.6 czy 1.8t...
Jak już to 1,8t ale to już droższa zabawa bo trzeba przerobić wszystko co jest pomiędzy zderzakiem a fotelem kierowcy.