Wtyczkę masz koło pompy wspomagania...
Przejrzyj ten temat :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=141&t=585114" onclick="window.open(this.href);return false;
1.6 AKL dwa błędy i "czkawka"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jeszcze w kwestii przepływomierza - troszkę poczytałem różnych wątków i skoro nie ma reakcji po wypięciu wtyczki, zakładam że ECU korzysta z już zapisanych wartości. Jeżeli więc podmienię przepływkę z prawidłowo działającego silnika to czy wymagana jest jakaś adaptacja, przywrócenie wartości fabrycznych itp., czy wystarczy wpiąć p&p i efekt będzie od razu widoczny? oczywiście zakładając że faktycznie nastąpił zgon przepływomierza.
Panowie, wtyczka czujnika wspomagania wypięta - żadnej widocznej zmiany, tym bardziej poprawy nie zauważyłem
czyli póki co skupię się na przepływomierzu, jeszcze sprawa czujnika temperatury - zauważyłem wczoraj rozbieżność we wskazaniach pomiędzy vagiem a zegarami (na vagu zaniżało - na "oko" 15-20 st.)
czyli póki co skupię się na przepływomierzu, jeszcze sprawa czujnika temperatury - zauważyłem wczoraj rozbieżność we wskazaniach pomiędzy vagiem a zegarami (na vagu zaniżało - na "oko" 15-20 st.)
Cóż, moje dzisiejsze męczarnie zakończone sukcesem. Niestety przyznam się od razu że to co wyeliminowałem na wstępie okazało się (nie)stety przyczyną. Na szczęście żaden przepływomierz, tylko świeca na czwartym garze. Czepiłem się już w ostateczności a trzeba było od tego zacząć
Okazała się skubana kompletnie upalona - szok, mimo że niecały rok temu wymieniałem, po wstępnym "oskrobaniu" samochód odżył, aż mi się płakać zachciało...
Przy okazji czy to normalne że po zdjęciu fajki z cewki iskra bije na obudowę? mam tak na dwóch gniazdach, czy już myśleć o nowej cewce czy ignorować??
tymczasem pozdrawiam i dziękuję za wszystkie dotychczasowe wskazówki - sporo się douczyłem
Okazała się skubana kompletnie upalona - szok, mimo że niecały rok temu wymieniałem, po wstępnym "oskrobaniu" samochód odżył, aż mi się płakać zachciało...
Przy okazji czy to normalne że po zdjęciu fajki z cewki iskra bije na obudowę? mam tak na dwóch gniazdach, czy już myśleć o nowej cewce czy ignorować??
tymczasem pozdrawiam i dziękuję za wszystkie dotychczasowe wskazówki - sporo się douczyłem
Skoro wyciągniesz przewody z gniazda cewki to gdzies ta iskra musi skoczyć. Gorzej jak zacznie skakać przy wpiętych przewodach wówczas go już gniazda będą wypalone i tylko wymiana cewki.