Auto gasnie- obroty stale
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jestem nowy na forum. Probowalem znalezc odpowiedz na forum na temat gasnacego silnika ale nie znalazlem nic co by dokladnie opisywalo moja sytuacje.
Auto gasnie na wolnych obrotach o czym juz inni uzytkownicy pisali ale w moim przypadku akurat nie mam problemu z falujacymi obrotami.
Obroty stale utrzymuja sie na 800. Czasem auto po prostu gasnie na swiatlach. Kupilem je trzy tygodnie temu i wlasciwie nie bylo tego problemu. Wczoraj stalo sie to raz i dzis dwa razy. O co chozi. Pozatym silnik chodzi bardzo dobrze. Golf mk4 1999. Silnik 1.4 16V
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
Auto gasnie na wolnych obrotach o czym juz inni uzytkownicy pisali ale w moim przypadku akurat nie mam problemu z falujacymi obrotami.
Obroty stale utrzymuja sie na 800. Czasem auto po prostu gasnie na swiatlach. Kupilem je trzy tygodnie temu i wlasciwie nie bylo tego problemu. Wczoraj stalo sie to raz i dzis dwa razy. O co chozi. Pozatym silnik chodzi bardzo dobrze. Golf mk4 1999. Silnik 1.4 16V
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
- przemek_zbr
- Mały gagatek
Może coś z kwestią paliwa i pompką? Może się przywieszać i nie podawać wystarczającej dawki.
był passat B5 1.8T, audi 80 2.0 ABT
jest golf IV 1.9TDI ALH
jest golf IV 1.9TDI ALH
zelterr, sprawdż również pod kątem elektrycznym , kable WN , świece , połączenia kostek , itp
- czarekcw
- kierownik kibla
Diagnostyka była? Auto normalnie jeździ tzn przyspiesza? Nie czuć, że stracił werwy?
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
ja bym zaczął od czyszczenia przepustnicy. Sprawdź czy gaśnie dopiero po osiągnieciu 90 st. ? jak tak to może kaprysić czujnik położenia wału. W 1.4 jedno i drugie lubi siadać.
wlasnie problem pojawia sie przy nagrzanym silniku. Auto ladnie sie zbiera i nie mam co do silnika zastrzezen. Tylko to teraz sie pojawilo. Trzy dni temu robilem tz. Full service:) (mieszkam w UK). Nie wspomnialem im o tym bo problemu jeszcze nie bylo. Wedlug raportu ktory dostalem to tylko do hamulcow sie doczepili i oslony gumowej na wal napedowy.
Dam znac jak problem uda sie usunac.
Dzieki wszystkim za pomoc
Dam znac jak problem uda sie usunac.
Dzieki wszystkim za pomoc
Może być to czujnik powietrza zasysanego-przy filtrze powietrza(przepływomierz).
gero30
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
gero30 w 1.4 nie ma przeplywki. jest map sensor. Co to znaczy full service??? podpinali vaga?? czy wyglada to tak samo jak u nas na przegladach???
Siemka, od dawna zbieralem sie zeby napisac i ciagle nie mialem czasu. Obiecalem napisac jak problem rozwiaze. No coz moze byc troche smiechu jak napisze przyczyne:)
Otoz czlowiek szuka skomplikowanych przyczyn a tu sie okazalo ze wystarczylo wymienic swiece i autko chodzi jak zyleta hehhe. Swiece byly w stanie delikatni mowiac
oplakanym:)
Dziekuje wyszstkim raz jeszcze.
Otoz czlowiek szuka skomplikowanych przyczyn a tu sie okazalo ze wystarczylo wymienic swiece i autko chodzi jak zyleta hehhe. Swiece byly w stanie delikatni mowiac
oplakanym:)
Dziekuje wyszstkim raz jeszcze.