Golf IV 1,6 SR - falujące obroty serwis
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Witam,
Czy wiecie może czy w serwisie i w jakich cenach w serwisie są w stanie ustalić konkretnie przyczynę falujących obrotów? Mam już dość czytania o przepustnicach wymianach poł samochodu ktore i tak mogą nic nie dać...
Był ktoś może w serwisie z tym juz ?
Czy wiecie może czy w serwisie i w jakich cenach w serwisie są w stanie ustalić konkretnie przyczynę falujących obrotów? Mam już dość czytania o przepustnicach wymianach poł samochodu ktore i tak mogą nic nie dać...
Był ktoś może w serwisie z tym juz ?
Myslę, że nikt nie jest w stanie Ci tego okreslic. Min to 100 zł bo tyle wołają za podłaczenie kompa w celu diagnostyki.
-
- Ma gadane
Toć komp tu nic nie da... Błedy kompa sam mogę sobie sprawdzić... Chodzi o jakieś profesjonalne podejście..
Chodzi o to, czy będą w stanie stwierdzić jednoznacznie co jest przyczyną, a nie gadanie typu, wyczyść przepustnice, wymień kable swiece, cewkę, sprawdz podcisnienie a na końcu wyremontuj silnik....
Chodzi o to, czy będą w stanie stwierdzić jednoznacznie co jest przyczyną, a nie gadanie typu, wyczyść przepustnice, wymień kable swiece, cewkę, sprawdz podcisnienie a na końcu wyremontuj silnik....
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
moim zdaniem jest zbyt wiele przyczyn wywolujacych identyczne lub podobne objawy zeby jednoznacznie stwierdzic jaka jest przyczyna
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Takie myślenie jak by w serwisie pracowali nadludzie. Oni też sprawdzą jedno, drugie, trzecie poniosą koszta a potem wystawią rachunek. Myślę, że nie znajdziesz takiego co powie to to i koniec
-
- Ma gadane
i dalej jestem w kropce a obroty mi skaczą i wkurzają... )) ale obstawiam na silnik bo jak go ostro tyram to do Gdańska odemnie jakieś 150km i spowrotem to ładnie oleju dolałem
Tam ponoć pierscienie są słabe czy coś.. wyczytałem tu gdzieś...
Tam ponoć pierscienie są słabe czy coś.. wyczytałem tu gdzieś...
dolot , przepustnica ,lewe powietrze jeśli ok musi chodzić jak zegarek
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
od czegoś trzeba zacząć...a zaczyna się od czyszczenia i adaptacji przepustnicylukasz16sr pisze:Mam już dość czytania o przepustnicach wymianach poł samochodu ktore i tak mogą nic nie dać...
jedź do profesjonalisty i powiedz "błędy sprawdzałem, wiec kompa pan nie podłączaj tylko auto mi napraw"lukasz16sr pisze:Toć komp tu nic nie da... Błedy kompa sam mogę sobie sprawdzić... Chodzi o jakieś profesjonalne podejście..
jak mają szklaną kulę to dadzą radę... w innym wypadku trzeba tak:lukasz16sr pisze:Chodzi o to, czy będą w stanie stwierdzić jednoznacznie co jest przyczyną, a nie gadanie typu, wyczyść przepustnice, wymień kable swiece, cewkę, sprawdz podcisnienie a na końcu wyremontuj silnik....
...Fafik258 pisze:sprawdzą jedno, drugie, trzecie
-
- Ma gadane
Adaptacja przepustnicy i czyszczenie było... pomogło na miesiąc....
Re: Golf IV 1,6 SR - falujące obroty serwis
Mistrzu po co czyścisz ta przepustnice jak sam piszesz ze ostro dolewasz oleju do silnika ? No logic
1 a konkretne badanie ci pomoże czyli sprawdzenie ciśnienia na poszczególnych cylindrach, jak masz odpowiedni przyrzad mozesz spokojnie sam to zrobić
Jezeli bedziesz mial slabe cisnienie na cylindrze to:
Dolewasz oleju strzykawka prosto na cylinder (przez dziure od świec) oczywiscie nie duzo i podlaczasz jeszcze raz przyrzad dzieki temu:
Jezeli polepszy sie cisnienie to na bank pierscienie do wymiany
Jezeli pozostanie takie same głowica do roboty.
Pozdro
1 a konkretne badanie ci pomoże czyli sprawdzenie ciśnienia na poszczególnych cylindrach, jak masz odpowiedni przyrzad mozesz spokojnie sam to zrobić
Jezeli bedziesz mial slabe cisnienie na cylindrze to:
Dolewasz oleju strzykawka prosto na cylinder (przez dziure od świec) oczywiscie nie duzo i podlaczasz jeszcze raz przyrzad dzieki temu:
Jezeli polepszy sie cisnienie to na bank pierscienie do wymiany
Jezeli pozostanie takie same głowica do roboty.
Pozdro