Jak zimny długo kręci by odpalić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam pytanie być może ktoś tak kiedyś miał 1.6 AKL jak zimny musi dłużej kręcić żeby odpalić a jak ciepły jest wszystko ok nie szarpie nie dusi się tylko to odpalanie co to może być ???
Może świece?
Moje MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=571869" onclick="window.open(this.href);return false;
jak zimny vag - w blokach pomiarowych sprawdź jaką pokazuje temp silnika
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Też tak właśnie się zastanawiam chociaż były zmieniane nie dawno na NGK
zakręć butlę pojezdzij na samej benzynie parę dni i zaobserwuj czy jest poprawa
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
To najpewniej masz reduktor do regeneracji, częsta usterka w przypadku BRC.
Puszcza gaz podciśnieniem w kolektor i rano odpalasz na dwóch paliwach stąd dłuższe kręcenie.
Zakręć butle z gazem na pracującym na gazie silniku, pozwól żeby zgasł, odpal na benzynie i tak zostaw na noc.
Jeżeli rano będzie ok to tak jak pisałem, przyjrzyj się reduktorowi.
Puszcza gaz podciśnieniem w kolektor i rano odpalasz na dwóch paliwach stąd dłuższe kręcenie.
Zakręć butle z gazem na pracującym na gazie silniku, pozwól żeby zgasł, odpal na benzynie i tak zostaw na noc.
Jeżeli rano będzie ok to tak jak pisałem, przyjrzyj się reduktorowi.