Witam,
od jakiegoś czasu mam problem z moim MK IV 2000 r, 1.6 SR 95+BRC. Mianowicie podczas jazdy miejskiej przy prędkościach 30-50 km/h zdarza się, że silnik się dławi i czasem gaśnie...
Dzisiaj zauważyłem, że w takiej sytuacji gasną mi lampki wskazujące poziom LPG, co ewidentnie świadczy o tym, że zostaje odcięty dopływ gazu (nic więc dziwnego w tym, że silnik się dusi ).
Zanim udam się do "uzdrowiciela" chciałbym zasięgnąć Waszej opinii, co może być przyczyną tak dziwnego zachowania mojego "krążownika"
Proszę o pomoc, gdyż sytuacja jest równie irytująca, jak potencjalnie stwarza niebezpieczeństwo zaliczenia "dzwona"
Odcinanie LPG, dławienie i gaśnięcie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Rozumiem, że oczywistym jest iż sprawdziłeś czy to samo jest na benzynie i nie ma tego problemu?
Wygląda na zanikanie zasilania instalacji gazowej
Wygląda na zanikanie zasilania instalacji gazowej
-
- Nowicjusz
Na 95 śmiga i nie robi problemów. Ale wezmę go pod lupę przez najbliższe kilka dni
Edit: Odcinanie dotyczy tylko LPG, przy obrotach 1700-1800 szarpie, odcina gaz, migają kontrolki z instalacji, a jeśli nie zdążę wysprzęglić gaśnie skubaniec
Edit: Odcinanie dotyczy tylko LPG, przy obrotach 1700-1800 szarpie, odcina gaz, migają kontrolki z instalacji, a jeśli nie zdążę wysprzęglić gaśnie skubaniec
Też to miałem, przyczyną był zapchany filtr - tak więc małe koszty. Ja naprawiałem instalacje gazowe tutaj i zawsze rzetelne podejście do tematu oraz nie wygórowane ceny.