1.6sr pytanie dot. temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.6sr pytanie dot. temperatury
Cześć, mam pytanie odnośnie temperatury w VW Bora 1.6sr. Codziennie jeżdżę do pracy około 8km, jazda typowo miejska do 3k obrotów około 60km/h. Przy aktualnych temperaturach z rana w okolicach -2, jadąc do pracy, nawiew na czerwone pole, moc nawiewu na drugą pozycję, zauważyłem, że wskazówka od temperatury albo w ogóle nie drgnie, albo delikatnie się podniesie. Czy to normalne przy takim dystansie i w ten sposób włączonym ogrzewaniu, czy jednak jakiś problem z termostatem? Z góry dzięki za odpowiedź.
Re: 1.6sr pytanie dot. temperatury
Nie piszesz jak jedziesz. Jeśli jak stara babcia to jaki by to jie był silnik to nie rozgrzeje się.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Napisałem, że do 3000 obrotów. Zmieniam bieg max przy 3k, jadąc 60km/h(co też napisałem) wbijam się na 4 bieg i tak jadę, nie wiem co mam Ci jeszcze napisać.
Pewnie masz niesprawny termostat. Benzyna na takim dystansie z pewnością złapie te min 70st. Sprawdź po jeździe czy oba węże na chłodnicy mają taką samą temp. Druga możliwość to uszkodzony czujnik temperatury wody. Z nawiewu leci gorące powietrze?
Po dłuższej trasie leciało ciepłe, ale temat udało się rozwiązać. Był to termostat, który nie do końca się domykał, także dzięki za zainteresowanie:)