Witam serdecznie wszystkich forumowiczów , mam mały problem w aucie taty w pewnym momencie w aucie zabrakło mocy i wywaliło błąd na VAG-u
1 Fault Found:
17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation
P1340 - 001 - Upper Limit Exceeded
myśle iż do wymiany jest czujnik położenia wału i tu moje pytanie gdzie w tym silniku on się znajduje ? i czy wymiana nie przysparza zadnych problemów
autko to Golf V 1.4 FSI
Golf V 1.4 FSI czujnik położenia wału
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Golf V 1.4 FSI czujnik położenia wału
mkosmala2 pisze:Witam serdecznie wszystkich forumowiczów , mam mały problem w aucie taty w pewnym momencie w aucie zabrakło mocy i wywaliło błąd na VAG-u
1 Fault Found:
17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation
P1340 - 001 - Upper Limit Exceeded
myśle iż do wymiany jest czujnik położenia wału i tu moje pytanie gdzie w tym silniku on się znajduje ? i czy wymiana nie przysparza zadnych problemów
autko to Golf V 1.4 FSI
dodam jeszcze ze silnik po odpaleniu chodzi troche jak mały traktorek
jeśli si nie myle Twoj czujnik znajduje sie na laczeniu skrzyni z blokiem silnika, jest on czarny przykrecony na jedna srobke posiada 2 piny
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
U mojego ojca w polo 1.4 TDI też wywalało czujnik G40 (czujnik położenia wałka rozrządu). Problem objawiał się tym, że nieraz auto słabo odpalało tzn. musiał dłużej kręcić. Poza tym nie było żadnych innych objawów. Wymiana czujnika była w serwisie zajęła 10min i nie przysporzyła żadnych problemów
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest