Witam
Panowie szukam rozwiązania, co może być przyczyną dziwnego "klekotu" silnika na wolnych obrotach w Golfie V GTI
Trzyma moc, przyspiesza jak należy,jak tylko doda się troche gazu to klekot znika ale czy zimny czy ciepły to chyba
sie zakumplował z jakimś dieslem i na wolnych obrotach chciałby chodzić tak jak on. Co to może być ? Gdzie szukać ?
Przeszukiwałem troche forum ale nie znalazłem żadnego podobnego tematu, więc założyłem nowy.
Pomocy !
Nagrałem krótki filmik z tym dźwiękiem.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Dziwny "klekot" na wolnych obrotach mk5 GTI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny "klekot" na wolnych obrotach mk5 GTI HELP !
flipkick a wymieniałeś szklankę popychacza pompy paliwa?
Jeśli nie to poczytaj sobie o tym i raczej sprawdź w jakim jest stanie zanim narobi Ci szkód.
Jeśli nie to poczytaj sobie o tym i raczej sprawdź w jakim jest stanie zanim narobi Ci szkód.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Dziwny "klekot" na wolnych obrotach mk5 GTI HELP !
Dzięki za podpowiedź.Jutro z rana śmigam do mechanika, podobno jakiś spec od VW, zasugeruje mu ten popychacz i ciekaw jestem co powie. Będe dawał znać co się dzieje.
Re: Dziwny "klekot" na wolnych obrotach mk5 GTI HELP !
I jak wypadło u mechanika ?
VW Golf V 1.6 FSI Sportline 5d. 2003/2004 (kolor LA6Q - Sagegreen Mts 2Ct)
- mateusy0612
- Nowicjusz
Re: Dziwny "klekot" na wolnych obrotach mk5 GTI HELP !
Cześć.flipkick pisze:Witam
Panowie szukam rozwiązania, co może być przyczyną dziwnego "klekotu" silnika na wolnych obrotach w Golfie V GTI
Trzyma moc, przyspiesza jak należy,jak tylko doda się troche gazu to klekot znika ale czy zimny czy ciepły to chyba
sie zakumplował z jakimś dieslem i na wolnych obrotach chciałby chodzić tak jak on. Co to może być ? Gdzie szukać ?
Przeszukiwałem troche forum ale nie znalazłem żadnego podobnego tematu, więc założyłem nowy.
Pomocy !
Nagrałem krótki filmik z tym dźwiękiem.
http://www.youtube.com/watch?v=5gL-IRKy ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Niestety nie tylko Ty borykasz się z tym problemem. Utworzyłem podobny temat jakiś czas temu i niestety nikt na tym forum do dnia dzisiejszego nie znalazł konkretnego rozwiązania. Porównaj filmik z moim.
Mam do Ciebie prośbę abyś napisał mi kiedy to (klekotanie) odkryłeś i jakie rzeczy już "naprawiłeś" aby to usunąć. Prosił bym Ciebie o wymianę ze mną doświadczeń.
Pozdrawiam