Witam koledzy. Mam problem z Golf 5, 1.6 fsi, 2005r, przebieg 152 tyś km - kręci, nie odpala Jest ISKRA na wszystkich świecach.
Kompresja:
1 - 14.1
2 - 14.4
3 - 13.9
4- 14.5
Błędy jakie pokazał koputer to:
- P1340 Czujnik pozycji wału rozrządu/czujnik prędkości obrotowej silnika; niewłaściwa korelacja.
- P3078 Sterowanie przepustnicą na biegu jałowym; za mały przepływ powietrza.
Spotkaliście się z takim problemem? Co może być nie tak?
Proszę, pomóżcie
VW Golf 1.6 fsi kręci a nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: VW Golf 1.6 fsi kręci a nie odpala
Sprawdź ustawienia rozrządu. Jest błąd o braku korelacji między obrotami wału korbowego a wałkiem rozrządu...
Re: VW Golf 1.6 fsi kręci a nie odpala
Marcin 7x5 witaj,
Na wstępie chciałem Ci podziękować. Miałeś rację, zdjąłem zbiorniki płynów, egr itd. Rozrząd był przestawiony, za sprawą ukruszonego ślizgu, rozciągniętego łańcucha i ewidentnie nadwyrężonego napinacza. Ustawiłem wał w pozycji zero, na wałki blokadę, części wymieniłem na nowe i cacy. Ale po odpaleniu nierówno pracował. Okazało się że jeszcze dwie cewki trafione (wypadanie zapłonu, przerzucanie cewek i znowu podpinanie pod kompa), po wymianie cewek jest dobrze. Pozdrawiam serdecznie
Na wstępie chciałem Ci podziękować. Miałeś rację, zdjąłem zbiorniki płynów, egr itd. Rozrząd był przestawiony, za sprawą ukruszonego ślizgu, rozciągniętego łańcucha i ewidentnie nadwyrężonego napinacza. Ustawiłem wał w pozycji zero, na wałki blokadę, części wymieniłem na nowe i cacy. Ale po odpaleniu nierówno pracował. Okazało się że jeszcze dwie cewki trafione (wypadanie zapłonu, przerzucanie cewek i znowu podpinanie pod kompa), po wymianie cewek jest dobrze. Pozdrawiam serdecznie