Montaż kamery cofania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Montaż kamery cofania
Witam,
jestem nowy wiec na wstępie witam wszystkich.
Jestem posiadaczem golfa 7 z 2013 r 14 tsi.
Nie ma on kamery cofania, zakupiłem takową montowaną w światło podświetlania tablicy.
Potrzebuję podciągnąć tam łączę ze światła cofania które jest w klapie.
Jest opcja zrobienia tego bez demontażu zderzaka?
Dostanę się do wiązek po ściagnięciu osłon, dywanów z bagaznika ?
Myślalem zrobić to tak:
-kamere wpinam w światło rejestracji i tam podpinam sie pod prądy z podświetlenie, ale potrzebuje jeszcze sygnał z wstecznego.
- ciągne kabel od świataał wstecznego przez klapę, po słupku przy bagażniku i podpinam całość gdzieś w kącie bagażnika
tylko czy przeciągnę kabel kamery od podświetlenie tablicy do wnętrza bagażnika bez zdejmowania zderzaka ?
jestem nowy wiec na wstępie witam wszystkich.
Jestem posiadaczem golfa 7 z 2013 r 14 tsi.
Nie ma on kamery cofania, zakupiłem takową montowaną w światło podświetlania tablicy.
Potrzebuję podciągnąć tam łączę ze światła cofania które jest w klapie.
Jest opcja zrobienia tego bez demontażu zderzaka?
Dostanę się do wiązek po ściagnięciu osłon, dywanów z bagaznika ?
Myślalem zrobić to tak:
-kamere wpinam w światło rejestracji i tam podpinam sie pod prądy z podświetlenie, ale potrzebuje jeszcze sygnał z wstecznego.
- ciągne kabel od świataał wstecznego przez klapę, po słupku przy bagażniku i podpinam całość gdzieś w kącie bagażnika
tylko czy przeciągnę kabel kamery od podświetlenie tablicy do wnętrza bagażnika bez zdejmowania zderzaka ?
-
- Użytkownik
- Auto: Golf mk4
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Re: Montaż kamery cofania
A co w przypadku jazdy na światłach dziennych przy których nie podświetla się tablica? Kamera nie działa...
-
- Nowicjusz
Wydaje mi sie ze a ustawieniu swiatel na auto, podswietlenie tablicy jest csly czas . Jakis pomysl na montaż?
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
Przy ustawieniu na auto podświetlenie tablicy działa tylko gdy światła się zapalą. Normalnie świecą same dzienne
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
-
- Nowicjusz
Podpinam na wifi, więc podciagne plus i minus ze swiatel cofania. A leda od tabkicy podepne pod org kable .
-
- Nowicjusz
Udalo mi sie przekopac przez zderzak. Pociagnalem przewód przez oczko zaklejone jakims uszczelnieniem z folia aluminiową
Mam tetaz inny problem a nie chce zakladac kilku watkow
Kamera ktora kupilem nie ma can busa i wyrzuca mi blad żarówki. Jak to obejść? Zamontować rezystor na ledzie, czy podpiac szwregowo dodatkową żarówkę? Czy jest jakies inne rozwiązanie?
Mam tetaz inny problem a nie chce zakladac kilku watkow
Kamera ktora kupilem nie ma can busa i wyrzuca mi blad żarówki. Jak to obejść? Zamontować rezystor na ledzie, czy podpiac szwregowo dodatkową żarówkę? Czy jest jakies inne rozwiązanie?
- Lation
- Nowicjusz
- Auto: Golf Mk7 1,4 TSI
- Silnik: CXSA
Kupić drugą lampę tablicy ledową i zmienić kodowanie BCM.Kamera ktora kupilem nie ma can busa i wyrzuca mi blad żarówki. Jak to obejść? Zamontować rezystor na ledzie, czy podpiac szwregowo dodatkową żarówkę? Czy jest jakies inne rozwiązanie?
- Wiesiek1
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VII 1,2 TSI 105 KM
- Silnik: 1.2
Pytanko, czy do oryginalnego radyjka (bez nawigacji) można podpiąć kamerę cofania?