Od dluzego czasu doprowadza mnie do szalu zawieszenie w mojej Golfinie. Jest miękkie jak cholera i buda lata jak amerykanski krążownik. Tym bardziej jest to wkurzające, ze jezdze duzo i daleko. Koniecznie wiec chce cos zrobic z moim zawieszeniem. Nie wiem tylko czy wymieniac sprezyny i amortyzatory ? Czy tylko kupic sportowe/krótsze sprezyny i ew wymienic amorki na nowe - zwykle, nie sportowe. Nie zalezy mi na super niskim zawieszeniu. Chcialbym tylko lekko obnizyc i utwardzic Golfika tak zeby poprawic komfort jazdy. Na allegro jest tego badziewia od cholery. Nie bardzo wiem co kupic Please poradzcie cos...
Czy przy wyborze sprezyn nie powinienem sie kierowac tym ze mam TD ? A tu silnik jest chyba troszke ciezszy niz w benzynie ?
Jakie zawieszenie do do mojego 1.9TD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie zawieszenie do do mojego 1.9TD
Ostatnio zmieniony wt mar 20, 2007 19:37 przez boria, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojju
- Mały gagatek
- Kontakt:
jak chcesz zeby sie fajnie prowadziw w zakretach to nie kupuj samych sprezyn tylko jak juz cos sportowe amorki do seryjnych sprezyn, jak cie stac to caly komplet ze sprezynami, same sprezyny jak zmienisz to fajnie wyglada i fajniej sie prowadzi (jednak bez rewelacji) ale po rownym, czyli u nas na tym sie ciezko jezdzi, a co do tego jakie to ja bym nie obnizal wicej niz 40mm do szybkiej jazdy i wybieral bym znane firmy, eibach ma fajne sprezyny te Pro-kit, amorki koni sa fajne, jakis zestawik weiteca, ja w tej chwili poluje tez na jakis zawiasik do siebie, same sportowe sprezyny juz przetestowalem i teraz bede zakladal napewno kit, pozdrawiam
Zdradzilem VW na rzecz ... , z obawy przed linczem nie podam marki :D
Moja perelka MK3 GTD (sprzedana) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46338
Moja perelka MK3 GTD (sprzedana) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46338