Witam
Prosze mi powiedziec jaką linkę sprzęgła powinienem założyć w moim golfie. Samochód jest z 1993r pojemność 1.6 55kw, numer silnika ABU055259. Mam z tym problem gdyz nie posiadam starej orginalnej linki, w sklepach oferują mi kilka rodzajów linek, linki te róźnia sie wygladem i długoscia, poprzednią orginalną linkę wyjął mechanik i załozył zamiennik, stara linke wyrzucił. Będe wdzieczny za jakie kolwiek informacje.
Linka Sprzęgła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
znalazłem cos takiego przeczytaj !!!!!
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=859020
[ Dodano: Wto Mar 20, 2007 19:42 ]
ksiżązka pisze :samochody wyposażone w zespół napędowy z silnikiem ABU zawierający mechaniczna skrzynie prrzekładniowa typu 085maja identyczny mechanizm wyłączania sprzęgło FICHTEL & SACHS MS 190 X samochodów wyposazonych w silnikiABD zawierajace mechaniczna skrzynie przekładniowa typu 085 zas róznia sie jedynie srednicą tarczy sprzęgła
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=859020
[ Dodano: Wto Mar 20, 2007 19:42 ]
ksiżązka pisze :samochody wyposażone w zespół napędowy z silnikiem ABU zawierający mechaniczna skrzynie prrzekładniowa typu 085maja identyczny mechanizm wyłączania sprzęgło FICHTEL & SACHS MS 190 X samochodów wyposazonych w silnikiABD zawierajace mechaniczna skrzynie przekładniowa typu 085 zas róznia sie jedynie srednicą tarczy sprzęgła
Dzieki za informacje, ale okazuje sie ze do Golfa III ABU są 3 rodzaje linek
1-Długość [mm]: 820 Długość pancerza [mm]: 530 Regulacja: z automatycznym nastawianiem
2- Długość [mm]: 917 Długość pancerza [mm]: 447; 110
3-Długość [mm]: 1050 Długość pancerza [mm]: 700
No i jestem w kropce, kompletnie nie wiem, którą kupic
1-Długość [mm]: 820 Długość pancerza [mm]: 530 Regulacja: z automatycznym nastawianiem
2- Długość [mm]: 917 Długość pancerza [mm]: 447; 110
3-Długość [mm]: 1050 Długość pancerza [mm]: 700
No i jestem w kropce, kompletnie nie wiem, którą kupic