Witam!!
Więc i ja dorzucę swoje trzy grosze na temat mk4.
Posiadam swojego już od ponad roku silnik 1,6 – SR, 1989r na liczniku 126 tys. I oto co go boli:
1. Urwany plastik pod silnikiem
2. Spryskiwacz tylnej szyby, jedyne co mogę poradzić to zanim się zacznie kręcić razem z wycieraczkom lub gdy dopiero zacznie, rozebrać wyczyścić i nasmarować olejem lub pastą silikonową (osobiście mam zrobione pastą i wszystko gra)
3. Lampka oświetlenia wnętrza oraz drzwi od strony pasażera nie działa przy ich otwarciu
Jednak po przeczytaniu innych wypowiedzi śmiem stwierdzić że to standard.
Ostatnio zaniepokoiły mnie też inne objawy przy których prosiłbym o jakąś pomoc w celu ich usunięcia, a więc:
1. Na wolnych obrotach przy zimnym silniku obroty chodzą w zakresie 900 – 1100 po rozgrzaniu niema tematu
2. Na biegach 3;4;5 przy dodaniu gazu lub na 1 przy gwałtownym puszczeniu sprzęgła sprzęgło się ślizga (sporty typu palenie gumy nie wchodzą w grę). Jestem zaniepokojony tym faktem ponieważ golfa kupiłem od gościa pewnego który był pierwszym właścicielem, auto kupił w salonie w Polsce, serwisował go i dostałem od niego wszystkie papiery, książkę serwisową z potwierdzonymi wszystkimi przeglądami a oprócz tego faktury z przeprowadzonych napraw (full dokumentacja). Więc czy nie za prędko padło???
3. Przy rozgrzanym silniku jak jest ciepło to pali niekiedy za 2 lub 3 razem?
Towarzysze pomożecie?