Witam!!!
W najbliższym czasie planuję wymianę sprzęgła ponieważ ostatnio zauważyłem że obecnie założone ślizga się i kończy się jego żywot. Zwracam się więc z prośbą o doradzenie mi na co mam zwracać uwagę podczas jego zakupu i wymiany, gdyż dysponuję u siebie warunkami umożliwiającymi mi przeprowadzenie w.w wymiany, jednak pragnę zaznaczyć że nie jestem mechanikiem samochodowym ale do tej pory dawałem sobie rady z naprawami, remontami i jeśli było by to możliwe przesłanie mi na mój adres e-mail jakiś bliższych wskazówek, instrukcji i informacji aby nie popełnić żadnego błędu (by nie wpakować się w dodatkowe koszty). Zastanawim się również czy w.w czynności nie powierzyć jakiemuś warsztatowi jednak mam wątpliwości co do ich solidności i jeśli ktoś ma doświadczenie w tej sprawie proszę o polecenie jakiegoś solidnego warsztatu z okolic Mysłowic, Tych, Oświęcimia, o co się pytać przy kontaktach z mechanikami i jakie mogą być koszty tej całej imprezy.
Sprzęgło MK4 1,6-SR Proszę o pomoc i poradę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- gregoor007
- Nowicjusz
Witam, mogę polecić mechanika z Oświęcimia, może jego warsztat nie budzi zbytniego zaufania na pierwszy rzut oka, ale kilku moich kumpli u niego robiło z autami i ja tez się skusiłem i powierzyłem mu robotę z rozrządem, a potem jeszcze kilka innych pierdół, może nie jest super tani, ale na pewno solidny. Jego dane:
Henryk Mąsior
ul. Sakranusa 6
Oświęcim
tel.: 033 843 05 25, 604877269
Henryk Mąsior
ul. Sakranusa 6
Oświęcim
tel.: 033 843 05 25, 604877269
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/142850.html][img]http://images.spritmonitor.de/142850_5.png[/img][/url]
-
- Mały gagatek
Witam co do kosztów zwiazanych z wymiana sprzegła to jest róznie bo za robocizne licza od 250 do 400zł zależnosci jaki warsztat ale wiecej nie ma co placic bo robta nie tak bardzo skomplikowana co bardziej czasochłonna, jeżeli kupowac sprzegło to z SACHA koszt ok 800-900 zł ja za cała operacje zaplaciłem w zeszłym roku 1200 zł robocizna plus sprzegło kompletne SACHSA.