Odłączyć i zaizolować ten czerwono biały dochodzący do kabla 58R.
Znaleźć drugi koniec od NSL, podłączyć z powrotem i chyba wsio zadziała.
Ten brązowy sprawdzić miernikiem czy to nie masa, bo jeśli tak to coś więcej nakichane, nawet w samym włączniku, ale nie sądzę.
[ Dodano: Pią Kwi 06, 2007 7:36 pm ]
Bo jest taka opcja jeszcze że ten od NSL został odcięty po to ,zeby wykorzystać napięcie po wyciągnięciu włącznika - tak jak się włącza przeciwmgielne, ale do czego ej wykorzystać nie mam pojęcia. Zrób to co napisałeś plus to co ja napisałem i zobaczymy. Bezpieczniki sa tanie
Światła postojowe - czy to błąd?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
a no widzisz nie masz to już wiesz czemu.jn pisze:bo one się
włączają razem z halogenami tak? (max w prawo i wysunięty przełącznik).
Nie zawsze razem się świecą. Jeśli to wyłącznik z opcją halogenów to po pierwszym wyciągnięciu masz przód, po drógim przód i tył. Jeśli bez opcji halogenów (raz wyciagany) to mógł coś poprzedni własciciel pokombinować, żeby zapalać te i te. Więc być może o to z tym chodzi. Zobacz jaki to włącznik. Może była kombinacja podwójna czyli przerobil zasilanie postojówek jak wyżej ustaliliśmy oraz przerobił zasilanie halogenów
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Jest to przełącznik z możliwością jednego wyciągnięcia,
czyli dobrze rozumiem, przed majsterkowaniem poprzedniego
właściciela, albo świecą się halogeny i przeciwmgielne z tyłu,
albo nie świeci się nic? To zrobił tak, żeby się świeciły tylko halogeny
(rozumiem go). Hmm. No nic, jutro będę kombinował.
czyli dobrze rozumiem, przed majsterkowaniem poprzedniego
właściciela, albo świecą się halogeny i przeciwmgielne z tyłu,
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie nie. Opcje sa takie: jeśli to było auto bez halogenów, to wyciągnięcie zapala tylne przeciwmgłowe. Mógł dołożyć sam halogeny z przodu i kombinował.jn pisze:lbo świecą się halogeny i przeciwmgielne z tyłu,
Albo miał wcześniej halogeny, zepsuł mu sie włącznik z opcją halogenów i założył taki bez opcji halogenów bo jest tańszy. I kombinował.
Bo jeśli są halogeny i włącznik z opcją halogenów jak nalezy to pierwsze wyciągnięcie zapala tylko przednie, a drugie przednie i tylne. Przednich się częściej używa, tylnich rzadko, więc przerobka żeby zapalały sie tylko równocześnie byłaby do d...
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
No nadal nic, połączyłem przewody które zostały poucinane od przełącznika,
ale postojowe już nie świeciły nawet po przekręceniu stacyjki, ponadto nie miałem
świateł drogowych z tyłu. Po tej kombinacji zostały mi 2 wolne przewody wychodzące
chyba z prawej strony (od kierownicy) - nie należą one do wiązki przewodów które
idą z tej wtyki od wszystkich bezpieczników:
- biało czerwony (jak już wspominałem, ma on jakby mały bezpiecznik po drodze),
- szary (cały czary), wcześniej był podłączony dodatkowo do przewodu szaro-czerwonego.
Chyba bez elektryka się nie obędzie, o ile on sobie da rade.
ale postojowe już nie świeciły nawet po przekręceniu stacyjki, ponadto nie miałem
świateł drogowych z tyłu. Po tej kombinacji zostały mi 2 wolne przewody wychodzące
chyba z prawej strony (od kierownicy) - nie należą one do wiązki przewodów które
idą z tej wtyki od wszystkich bezpieczników:
- biało czerwony (jak już wspominałem, ma on jakby mały bezpiecznik po drodze),
- szary (cały czary), wcześniej był podłączony dodatkowo do przewodu szaro-czerwonego.
Chyba bez elektryka się nie obędzie, o ile on sobie da rade.