Pytanie nr 2. Jak to się ma do jazdy gdy na przodzie auta są opony w rozmiarze 185 a z tyłu 195??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jeżdzę na oponach 195/50R15 i nie ma żadnych problemów z obcieraniem. Przy standardowym zawieszeniu oczywiście.hyper74 pisze:ja do swojego też chciałem na tył 195 ale gumiarz powiedział mi że trudno jest dostać oponyaby w golfie nie było problemów z obcieraniem o nadkola i wogle... takie opony musiały by mieć rozmiar 195\50\14 a to mniejszy profil , częstrze wizyty u gumiarza, prostowanie fel.... i t d
2cm po przystawieniu opon do siebie. W rzeczywistości bierze się połowe tej wartości.XenO pisze:Mój kumpel ma takie 14' w golfie i nie ma zadnego problemu z ocieraniem a ma zawias niekiepski. Roznica miedzy profilem 55 a 60 to bedzie okolo 2 cm wysokosci wiec napewno szczelina u Ciebie bedzie bardziej widoczna. PZDr
thomus pisze:a co z tymi 185/55/14?? Czy nie będzie za dużej przerwy między nadkolem a oponą??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 46 gości