Cześć
Rozebrałem słupek w nogach kierowcy, ale kolory niezbyt mi się zgadzają z dokumentacją:
czerwono-zielony
zielono-brazowy
żółto-zielony
żółto-brązowy
niebiesko-szary
żółto-czerwony
czerwono-biały
brązowy
Które są od centralnego zamka?
To jest Golf IV z 98r., ma fabryczny centralny zamek oraz elektryczne szyby.
Yedrzey
Przewody od zamka ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wiec, niezbyt sie posunalem do przodu... Probowalem drzwi rozebrac... ale tam w sumie tez nic ciekawego nie znalazlem... wchodza te same przewody... rozgaleziaja sie to tu to tam... Ale tego czego szukalem to nie znalazlem...
Yedrzey
[ Dodano: 10 Kwi 2007 19:24 ]
moze tam jest magistrala CAN ( CAN bus )...
To by wiele wyjasnialo ;(
Yedrzey
Yedrzey
[ Dodano: 10 Kwi 2007 19:24 ]
moze tam jest magistrala CAN ( CAN bus )...
To by wiele wyjasnialo ;(
Yedrzey
Golf IV 1.9 TDI
-
- Użytkownik
Juz nie zwalaj swojej nieumiejetnosci czytania schematow na CAN.
Wszystko sie zgadza.Przewody ze slupka jak zauwazyles rozgaleziaja sie, ale najpierw ida do modulus sterujacego w drzwiach a dopiero stamtad kabelki ida zamka, do panelu sterowania szybami itp.
Chcesz znalesc przewod od zamka na ktorym znajdziesz skok napiec przy uzb/rozb??
cos mi sie zdaje ze to cos bylo z fioletowym kolorem zwiazane, ale nie pamietam, moge jutro zobaczyc na schemacie to Ci powiem,chcesz?
Wszystko sie zgadza.Przewody ze slupka jak zauwazyles rozgaleziaja sie, ale najpierw ida do modulus sterujacego w drzwiach a dopiero stamtad kabelki ida zamka, do panelu sterowania szybami itp.
Chcesz znalesc przewod od zamka na ktorym znajdziesz skok napiec przy uzb/rozb??
cos mi sie zdaje ze to cos bylo z fioletowym kolorem zwiazane, ale nie pamietam, moge jutro zobaczyc na schemacie to Ci powiem,chcesz?
- Paweł Marek
- V.I.P.