Problem z obrotami i kilka pytań

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Problem z obrotami i kilka pytań

Post autor: tirsone » czw kwie 12, 2007 16:43

Witam'

Mam problemik... po swapie auto gaśnie mi na wolnych obrotach. Odpala b.dobrze ale po chwili gaśnie. Mechanik mi zasugerował, że za małą kasę będzie miał z grzebania w aucie i że się nie podejmie dalszej pracy. Więc albo będę szukał nowego warsztatu do którego będę w stanie dojechać trzymając auto na gazie albo muszę działać sam. Jeśli ktoś zna jakieś dobre serwisy samochodowe po zachodniej stronie Warszawy to proszę o adresy. Cena już prawie nie grali roli.... poprostu chcę czymś jeździć.. :crazy:

Do tej pory korzystając z porad na forum przemyłem krokowiec który się już otwiera i uszczelniłem dolot. Ale nic to nie dało. W związku z tym mam kilka pytań.

1. Czym sprawdzić ciśnienie paliwa? Gdzie ewentualnie to kupić?
2. Czym sparawdzić błędy komputera? Jakie urządzenie? Linki do sklepów?
3. A może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co może być nie halo.....tzn. że auto gaśnie...

Pozdrawiam...

lutek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lutek » czw kwie 12, 2007 16:52

Ciśnienie sprawdzisz manometrem-wepnij go w przewody przy listwie tylko pamietaj żeby przed odpalenie sprawdzić szczelność i naciągnąć paliwa(włącz 2-3 razy zapłon bez odpalania auta). Co do komputera to oczywiście VAG-najlepiej poszukaj kogoś kto ma i potrafi sie nim posłużyć bo jak kupisz sam to za wiele ci na początku nie pomoże. I to powinno ci dać odpowiedz na trzecie pytanie:)

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » czw kwie 12, 2007 17:56

ten miernik to które będzie?

bo ja się nie znam....

1.http://www.allegro.pl/item184842661_pro ... nzyna.html
2.http://www.allegro.pl/item183564785_sup ... ienia.html
3.http://www.allegro.pl/item183564661_man ... cena_.html

a masz ktoś linki do Vagów? ewentualnie adresy z okolic Wawy?

lutek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lutek » czw kwie 12, 2007 18:28

Generalnie to każdy z nich ale nie opłaca ci sie kupować-podjedz do jakiegoś mechanika i pożycz bo całe sprawdzenie trwa minute a dać 60-80zł za coś czego sie na codzień nie używa to chyba marny pomysł.

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » czw kwie 12, 2007 20:40

Generalnie to każdy z nich ale nie opłaca ci sie kupować-podjedz do jakiegoś mechanika i pożycz bo całe sprawdzenie trwa minute a dać 60-80zł za coś czego sie na codzień nie używa to chyba marny pomysł.
wiesz jeśli mam je kupić żeby mi służyło... a zapłacić prawie tyle samo za sprawdzenie to lepiej kupić....

sam już nie wiem... ;/

Mój golf

Miłość ożyła....

lutek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lutek » czw kwie 12, 2007 20:55

Jeśli ktoś za sprawdzenie ciśnienia paliwa bierze tyle kasy to krzyżyk na droge... Jeśli już naprawde chcesz kupić to wybierz taki z dokładną skalą(żeby sie nie zaczynała od 2 albo 3 bar tylko od zera).

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » czw kwie 12, 2007 21:20

Jeśli ktoś za sprawdzenie ciśnienia paliwa bierze tyle kasy to krzyżyk na droge... Jeśli już naprawde chcesz kupić to wybierz taki z dokładną skalą(żeby sie nie zaczynała od 2 albo 3 bar tylko od zera).
takiego poszukam... bardziej mnie martwi co zrobić z tym Vagiem..... nawet nie wiem czy te z allegro się nadają...

Mój golf

Miłość ożyła....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”