Ps. nie interesuje mnie automatyczny włącznik/wyłacznik światel chce poprostu wiedzie jak zmienic instalacje, aby postojówki nie swicily po wyciągnieciu kluczyka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nawet niezle rozwiazanie ale chodzi o to ze na d sopniu przełącznika rzy włączonyc postojówkach i mijania po wyciągnieciu kluczyka wylączaly sie te i te a przy pierwszym stopniu swiecily tylko postojówki. Tak bylo miedzy innymi w maluchu, ale nie wim jak to bylo rozwiazane. Mysle ze cos takiego tez na pewno idzie tu zrobic tylko ktos obenany w elektryce musi pomyslec:-) Moze wiesz jak to zrobić?arek wamej pisze:Znajdź przewody oznaczone 30 oraz 31 .
30 odetnij i tak zostaw.
Następnie podepnij się do 31 i doprowadź prąd do kostki pod pin 30.
wadą tego rozwiązania jest to że aby włączyć postojówki należy oprócz ustawienia włącznika na odpowiednią pozycję należu włączyć któryś kierónkowskaz.
Na razie myśle nad innym rozwiązaniem tego zagadnienia.
Jak wymyślę to dam znać.
Pozdro.
To rozwiązanie jest OK, tym bardziej, że postojowych rzadko używam. A czy można to rozwiązanie zastosować w G4?arek wamej pisze:Znajdź przewody oznaczone 30 oraz 31,
30 odetnij i tak zostaw. Następnie podepnij się do 31 i doprowadź prąd do kostki pod pin 30.
wadą tego rozwiązania jest to że aby włączyć postojówki należy oprócz ustawienia włącznika na odpowiednią pozycję należu włączyć któryś kierunkowskaz.
Przy odpalaniu i tak światła są rozłączane (i nie tylko światła).1 6 D pisze:Przy odpalaniu nie bedzie zużywany prąd na światła i bedzie więcej prądu dla rozrusznika.
Może to Ci pomoże: tu jest opis przełącznika świateł w Octavi (w Golfie 4 jest ponoć taki sam)arek wamej pisze:Myślę że tak ale trzeba by mieć w ręku schemat elektryczny bo ja niepamiętam jak to zrobili w IV
jasne ze dmuchaarek wamej pisze:Jak tam twoje turbo dmucha jeszcze?
to jest bardziej prawdopodobnearek wamej pisze:lub masz wersję z ze Skandynawi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 36 gości