Problem z pompą paliwa i zbiornikiem paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z pompą paliwa i zbiornikiem paliwa
Witam.Mam pytanko. Mam Volkswagena Polo II z 1990 roku.
Miałem przejściowy kłopot z pompą paliwa jak i ze zbiornikiem paliwa.Pompa buczała cały czas.Jak sie okazało zbiornik był przedziurawiony i pompa nie dostawała tyle paliwa co powinna i o mało się nie zatarła. W aucie został wymieniony zbiornik paliwa i odziwo pompa przestała buczeć.Warto jeszcze dodać ,że stary zbiornik oprócz pęknięcia był wciśniety do środka zarówno z dołu jak i góry(tak jak by go zassało). Pojeżdziłem kilka dni i po czasie znowu pompa zaczęła dawać o sobie znać.Zerknąłem pod auto i zobaczyłem,że całkowicie nowy zbiornik paliwa też się wcisnął(zassał, nie wiem jak to określic) do środka.
Aha i czujnik paliwa pokazuje,że w zbioriku jest 3/4 paliwa a tak naprawde zalane jest za 30 dychy(po naprawie wskazywał normalnie).
Moje pytanie brzmi czemu tak się dzieje, co może być przyczyną...??
Proszę o pomoc.
Dzięki
Miałem przejściowy kłopot z pompą paliwa jak i ze zbiornikiem paliwa.Pompa buczała cały czas.Jak sie okazało zbiornik był przedziurawiony i pompa nie dostawała tyle paliwa co powinna i o mało się nie zatarła. W aucie został wymieniony zbiornik paliwa i odziwo pompa przestała buczeć.Warto jeszcze dodać ,że stary zbiornik oprócz pęknięcia był wciśniety do środka zarówno z dołu jak i góry(tak jak by go zassało). Pojeżdziłem kilka dni i po czasie znowu pompa zaczęła dawać o sobie znać.Zerknąłem pod auto i zobaczyłem,że całkowicie nowy zbiornik paliwa też się wcisnął(zassał, nie wiem jak to określic) do środka.
Aha i czujnik paliwa pokazuje,że w zbioriku jest 3/4 paliwa a tak naprawde zalane jest za 30 dychy(po naprawie wskazywał normalnie).
Moje pytanie brzmi czemu tak się dzieje, co może być przyczyną...??
Proszę o pomoc.
Dzięki
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
sswistak pisze:hmm jak zasysa do srodka to moze jakies odpowietrzenie w baku jest zatkane
Dzieki za odpowiedz.W tym problem,że niby wszystko zostało popodpinane prawidłowo(wszystkie przewody ,kable ...itp).
A jak najlepiej sprawdzić czy zatkane jest całe te odpowietrzenie ...?
Poprzedni bak też zassał się do środka
[ Dodano: 30 Kwi 2007 18:50 ]
A możliwe jest,że przez to pompa buczy na nowo...?Ewentualnie nie wiem czy nie zalać więcej benzyny(może pompa nie łapie tego paliwa przez to odkształcenie zbiornika)?misiek10111 pisze:po zassaniu zbiornika do środka zmiejsza sie jego objetość i stąd ten podwyższony stan paliwabrutus1983 pisze:w zbioriku jest 3/4 paliwa
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jasne - zastosować sytuację odwrotną - zatkać wszystkie otwory i dmuchać do srodka powietrza np z kompresora (tylko delikiatnie żeby się nie "wygiął" w drugą stronę)brutus1983 pisze:A wiesz może jak wyprostować bak do jego pierwotnego stanu?
był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
-
- Nowicjusz
- Kontakt: