Skrzynia biegów???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- maras GT
- Mały gagatek
- Kontakt:
Skrzynia biegów???
mam taki mały problemik:((( chodzi o skrzynie biegów. Bardzo ciezko wchodzi mi 1, 2 wchodzi tak na dwa razy(wrzucam bieg, a pozniej musze go jeszcze dociagnac) i 3 czasami wchodzi tam nie zadobrze.rzy zimnej skrzyni. Zas gdy jest nagrzana czuc opór i takie otarcia. nikt nie potrafi mi z tym pomóc Może ktos z was wie co i jak??? Acha i jeszcze jedno kupiłem własnie niedawno samochodzik i jak to jest z rozrzadem???( wypadało by pasek zmienic odrazu czy jak) Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
owszem wypadało by wymienic nie tylko ten pasek , ale wszystkie, oraz płyny i olej prócz w skrzyni biegów tam się raczej nie wymieniamaras GT pisze:i jak to jest z rozrzadem???( wypadało by pasek zmienic odrazu czy jak)
jeśli chodzi o skrzynię to wszystko może być ok ale sam wybierak(mechanizm ) biegów może szwankowac
z rozrzadem to jest tak, ze jak sie kupi auto to najlepiej dla pewnosci zrobic to od razu, bo gdy pozniej rozrzad szlag trafi to zawory spotkaja sie z tlokami i bedzie bardzo droga katastrofa nie porownywalnie wieksza od samej wymiany rozrzadu. Rozrzad wymienia sie chyba co 100 tys km. W dieslach sa jeszcze dluzsze przebiegi bodajze do 120 tys. W kazdym badz razie jak mocno by sie nie zarzekal s[rzedawca samochodu ze rozrzad byl wymieniany zmienilbym go, albo chociaz skonsultowal jego stan z dobrym mechanikiem.maras GT pisze:Acha i jeszcze jedno kupiłem własnie niedawno samochodzik i jak to jest z rozrzadem???( wypadało by pasek zmienic odrazu czy jak)
pozdro
-
- Nowicjusz