Co to za przewód?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
Co to za przewód?
jak w temacie, co to jest? zapożyczyłem zdjęcie w celu przedstawienia tego przewodu bo jak kojarze to on chyba u mnie jest odpięty i nie ma drugiej części, chodzi oczywiście o ten czarny :/
Ostatnio zmieniony ndz cze 03, 2007 13:33 przez janek822, łącznie zmieniany 2 razy.
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
możliwe że antenowy ale na tej złączce jest odpięty i jest tylko lewa część, ale jak miałem problemy z anteną to kombinując przy niej był lepszy czy gorszy odbiór a jak jest odpięty to ruszanie czy wymiana anteny nie miała by znaczenia. możliwe że to jest przeróbka i przewód idzie gdzie indziej bo w aucie zamontowany jest tel komórkowy a on tez potrzebuje sporego odbiornika, po weekendzie go jeszcze raz sprawdze
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
tylko koło stopki anteny na dachu masz jeszcze jedną złączke , i stopka anteny ma własny wzmacniacz , czasami zasilanie wzmacniacza idzie samym kablem antenowym a w innych modelach jest dodatkowy kabel do zasilania wzmacniacza
[ Dodano: 03 Cze 2007 14:00 ]
jak nie masz zasilania tego wzmacniacza albo jest uszkodzony to odbiór radiowy masz kiepski bo sygnał łapie tylko kabel antenowy w środku auta , a jak wiadomo karoseria ekranuje sygnał
[ Dodano: 03 Cze 2007 14:00 ]
jak nie masz zasilania tego wzmacniacza albo jest uszkodzony to odbiór radiowy masz kiepski bo sygnał łapie tylko kabel antenowy w środku auta , a jak wiadomo karoseria ekranuje sygnał
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
nie wiem jak było org. przeróbka jakaś jest. a ta złączkapod stopka anteny to jest srebrna gwustronnie skręcana, a sama antena nic w sobie nie miała marka (WISI), z czasem sie sygnał pogarszał, teraz jest w miare OK, tylko zastanowił mnie właśnie ten kabel.
U mnie kabel z anteny nie idzie podufitką tylko pod tylną kanape i tam do rozdzielacza, jeden syg na telefon a drugi na radio. I chyba sam sobie odpowiedziałem na pytanie co to za kabel ale bez waszej pomocy bym nie wiedział że to antenowy,
Pozdrawiam wszystkich maniaków VW
U mnie kabel z anteny nie idzie podufitką tylko pod tylną kanape i tam do rozdzielacza, jeden syg na telefon a drugi na radio. I chyba sam sobie odpowiedziałem na pytanie co to za kabel ale bez waszej pomocy bym nie wiedział że to antenowy,
Pozdrawiam wszystkich maniaków VW
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
ale mówimy tu o jakimś układzie elektronicznym? kupiłem drugą antene z wbudowanym wzmacniaczem ale musiałemgo wywalic bo nie pasowały łączenia i zmieniłem kabel, troche lutowania było ale cos tam gramiś fazi pisze:wzmacniacz jest w samej stopce
tak to jest układ elektroniczny i to dosyć skomplikowany ( montarz SMD ) i właśnie on potrzebuje zasilania , jak juz pisałem orginalne radia od VW dają na niego zasilanie przewodem antenowym , a jesli masz radio inne to musisz mieć separator napięcia montuje sie go koło radia
[ Dodano: 03 Cze 2007 14:54 ]
orginalny jest na pasmo AM i FM a to co jest w tych wzmacniaczach z hipermarketu mozna sobie wsadzić
[ Dodano: 03 Cze 2007 14:54 ]
orginalny jest na pasmo AM i FM a to co jest w tych wzmacniaczach z hipermarketu mozna sobie wsadzić