Problem Z obrotomierzem. Pomocy??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

turbozero
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem Z obrotomierzem. Pomocy??

Post autor: turbozero » pt maja 06, 2005 10:58

Mam golfa [mk2] i mam problem. Kupiełm licznik do niego z obrotomierzem i on nie działa,ale nie dlatego ze jest zesputy ale nie mam pociagnietej instalacji do obrotomierza. To jest rok 89 z silnikiem 1,6 z gażnikiem. kurde prędkosciomierz działa a obrotomierz. Mam prosbe kto moze mi pomóc to zrobic? albo napisze jak to zrobic ? może uda mi się samemu to zrobie.

Awatar użytkownika
Marek 81l
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marek 81l » pt maja 06, 2005 11:43

Ja mam rok auta 87 i wszystkie potrzebne napięcia byly juz w kostce.Skąd masz pewnosc ze ten obrotek działa?Sprawedzales u kogos innego?Jesli na pewno jest dobry to pozostaje podac mu osobno +,- i sterowanie z cewki.

Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS

Awatar użytkownika
zielu
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: zielu » pt maja 06, 2005 15:58

Obrazek

allebazi

Post autor: allebazi » pt maja 06, 2005 20:41

niekoniecznie musi byc podciagniete ale byc moze ,u mnie w module jest wyjscie na obrotomierz ale nie ma go fizycznie(na schematach instalacji elektrycznej tez roznie jest)

kubaws
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kubaws » pt maja 06, 2005 22:12

U mnie w golfinie obrotomierz podpiełem pod zielony (albo zielony z białym paskiem, niepamietam). Był już wyprowadzony. Ale jeżeli niemasz takiego kabelka to podepnij pod cewke (do zielonego albo zielonego z białym paskiem).
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”