Dziwne szarpanie...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne szarpanie...
Mam dziwna przypadlosc w moim golfie. Podczas jazdy od czasu do czasu samochod zaczyna szarpac nie trwa to dlugo sa to takie 2 krotkie szarpniecia. Z poczatku myslalem ze to filtr paliwa i ze samochod sie muli. Jednak po wymienie filtra problem jest nadal. Dodam ze podczas jazdy jak juz troche sie pojezdzi zaczynaja mi piszczec hamulce, jest to taki pisk jak przy brudnych hamulcach przy hamowaniu, tyle ze one piszcza bez hamowania pisk naslila sie na nierownosciach i na zakretach (przy skrecaniu w prawo w lewym kole) podjerzewam ze problem jest w hamulcach te szarpanie i pisk. Tyle ze rozebralem i wszystko wyglada w porzadku. Tarcze proste klocki dobre jedynie jaki napotkalem problem przy rozkrecaniu hamulcow to to ze po wcisnieciu tloka nie molgem go "odpompowac" hamulcem, muscialem wciskac hamulec dobre 20 minut.... moze ktos wie o co chodzi i mi pomoze...
- Golfiarz217
- Ma gadane
- Kontakt:
sprawdz cisnienie paliwa może być że popmpa siada. U mnie tez kiedys tłok nie chciał odbijać zdemonotowałem i wrzuciłem do hydrolu na pare godzin i było okemanko pisze:odczas jazdy od czasu do czasu samochod zaczyna szarpac
MK2 1.6 D , 87r był....
MK3 1.8+LPG , 92r był....
Audi 80 B4 2.0 91r była....
MK4 1.4 16v 98r. jest...
MK3 1.8+LPG , 92r był....
Audi 80 B4 2.0 91r była....
MK4 1.4 16v 98r. jest...