Witam,
Problem polega na tym, iż auto po uruchomieniu (bieg jałowy bez dodawania gazu) zaczyna sie powoli dławic. Obroty silnika zaczynają falowac az silnik gasnie, przewaznie po okolo 20-40 sekundach od uruchomienia. Zdaża mi sie to tylko w bardzo deszczowe dni. I nie wazne czy silnik jest zimny czy rozgrzany. Kiedy jest sucho lub nieznacznie pada deszcz wszystko jest w porządku.
Posiadam silnik AEE...niestety, gdzie jego "prawidłowa" praca na biegu jałowym to okolo 700obr./min. Czyżby ten silniczek az tak by sie bał wilgoci ?
Pozdrawiam
Marek
Dławi sie w czasie opadow deszczu. Silnik AEE
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- booster
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dławi sie w czasie opadow deszczu. Silnik AEE
Ostatnio zmieniony sob cze 23, 2007 23:41 przez booster, łącznie zmieniany 1 raz.
>>> GRUPA OPOLSKA <<<
Tak jak pisał Jacenty. Cewka w golfach pęka i przez te rysy dostaje sie wigoć i wtedy silnik gaśnie. Miałem to jak chlapnąłem w dużą kałużę i zaraz silnik gasł. Osuszyła się cewka i jazda od nowa. To samo z kablami. Miałem obie wyżej wymienioine usterki. Dodatkowo kable do golfa czasami mają metalowe obejmy przy nasadkach na świece. Jak mi przerywało to je zdjąłem i wtedy zobaczyłem, że tam kable są uszkodzone. Pojeździłem tak trochę, było normalnie ale w końcu kupiłem nowe kable.