Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tak powinno być.adi0s pisze:owo temperatura po nagrzaniu silnika wynosi 90' ( wskazówka na środku skali ). Czy to normalne?
No to super osiągi, ja mam ABD 1,4 z 1991 roku no i na LPG poleciał 160 km/h w 5 osób, ale aby się rozpędzić do tej prędkości potrzebowałem niezłego kawałka drogi.adi0s pisze:Po autostradzie jechałem 180 km/h Wiem że licznik pewnie kłamał ale tyle właśnie pokazywał
Tak ma byćadi0s pisze:Dodatkowo temperatura po nagrzaniu silnika wynosi 90' ( wskazówka na środku skali
Tak ma byćadi0s pisze:pokazuje 800 - 850
Silnik zimny daje większa dawkę paliwa i wtedy obroty są większe. Jak ciępły obroty spadają do nominalnych - to jest wytłumaczenie rosnących drgań.adi0s pisze:Raz jak go odpaliłem bardzo rano jak był zimny to prawie nie było czuć drgań. Było normalnie. Nie wiem jakie miał obroty bo nie znałem wtedy patentu na obrotomierz. Do tego mam wrażenie że im bardziej sie silnik nagrzewa tym wibracje są większe.
Też prawda i w tym wypadku trzebaby sprawdzić układ zapłonowy i ustawienie rozrządu teżprezesso25 pisze:Takie prędkości osiągali panowie po przestawieniu zapłonu, byćmoże u ciebie też jest trochę przestawiony zapłon, i dlatego na wolnych telepie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 45 gości