nie wchodzi mi wsteczny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
nie wchodzi mi wsteczny
Witam wszystkich forumwiczów.
Mam problem ze skrzynią biegów. Nie mogę wrzucić wstecznego biegu. Wskakuje mi na jego miejsce pierwszy bieg. Stało się to dosyć niespodziewanie (zaparkowałem samochód i nie mogłem już wyjechać tyłem ), nic wcześniej nie zauważyłem niepokającego. Inne biegi działają poprawnie. Mam skrzynie 4 biegową (golf III 1,4 ABD).
Przejrzałem forum - czy to kwestia regulacji wybieraka? czy może coś innego.
Proszę o pomoc, być może ktoś przechodził podobny problem.
Dziekuję za pomoc.
Mam problem ze skrzynią biegów. Nie mogę wrzucić wstecznego biegu. Wskakuje mi na jego miejsce pierwszy bieg. Stało się to dosyć niespodziewanie (zaparkowałem samochód i nie mogłem już wyjechać tyłem ), nic wcześniej nie zauważyłem niepokającego. Inne biegi działają poprawnie. Mam skrzynie 4 biegową (golf III 1,4 ABD).
Przejrzałem forum - czy to kwestia regulacji wybieraka? czy może coś innego.
Proszę o pomoc, być może ktoś przechodził podobny problem.
Dziekuję za pomoc.
mialem podobnie w mk2 z tym ze jak mocniej wcisnolem to czasami wszedl ( tak 1 na 10), mialem zepsuta taka rnienke do ktorej wchodzil drazek, rozebralem wszystko, wyczycilem i zobaczylem pekniecie, pozniej wymienilem i dziala dobrze do dzis, nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale dojscie jest od spodu samochodu
-
- Mały gagatek
niestety zawsze wchodzi pierwszy bieg
[ Dodano: Pon Lip 23, 2007 5:25 pm ]
Rozbierałem dzisiaj osłonę drążka zmiany biegów. Po dokładnych ogledzinach zauważyłem reguację położenia dźwigni, Czy jej zle ułożenie może być przyczyną że nie wchodzi mi wsteczny?
Próbowałem ten pierścień przekrecać w każdą stronę jednak bieg dalej mi nie wchodzi.
Mogłby mnie ktoś oświecić w jaki spoób się to poprawnie reguluje?
[ Dodano: Pon Lip 23, 2007 5:25 pm ]
Rozbierałem dzisiaj osłonę drążka zmiany biegów. Po dokładnych ogledzinach zauważyłem reguację położenia dźwigni, Czy jej zle ułożenie może być przyczyną że nie wchodzi mi wsteczny?
Próbowałem ten pierścień przekrecać w każdą stronę jednak bieg dalej mi nie wchodzi.
Mogłby mnie ktoś oświecić w jaki spoób się to poprawnie reguluje?