po odpaleniu swieci kontrolka ladowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
po odpaleniu swieci kontrolka ladowania
mam taki problem iz jak odpale auto to mi sie swieci kontrolka ladowania dopiero jak dodam gazu to zgasnie a jak przyjde 1 go odpalic np dzis rano to ciezko zapala za pierwszym razem i radio sie wylacza i po chwili zaskoczy. a i jak temp silnika jest 90 zatrzymam sie zgasze go i pozniej sprobuje go odpalic to czasem wogole nie kreci. co to moze byc za przyczyna ??
- Golfiarz217
- Ma gadane
- Kontakt:
marian__, alternator słabo ładuje. Możliwe ,że masz szczotki do wymiany.
wymiana łożysk oraz szczotek w alternatorze kosztowała mnie jakieś 70 pare złotych.
wymiana łożysk oraz szczotek w alternatorze kosztowała mnie jakieś 70 pare złotych.
Ostatnio zmieniony ndz lip 29, 2007 22:40 przez Golfiarz217, łącznie zmieniany 1 raz.
MK2 1.6 D , 87r był....
MK3 1.8+LPG , 92r był....
Audi 80 B4 2.0 91r była....
MK4 1.4 16v 98r. jest...
MK3 1.8+LPG , 92r był....
Audi 80 B4 2.0 91r była....
MK4 1.4 16v 98r. jest...
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Radio ma prawo sie na chwile wyłaczyc gdyz rozrusznik pozera mnowstwo pradu na rozruch. Spoko u mnie tez przygasa jak odpalam. A co do szczotek to nie jestem pewnien raczej to nie to. U mnie tez ostatnio po odpaleniu swicila sie kontrolka tak z 10 sek. potem gasła. PRoblem zniknal po 2 tygodniach wiec nie wiem co bylo przyczyna. Moze sprawdz i ewentualnie przeczysc wtyczki i przewody od akumukatora do alternatora. Aha i wez przeczysc mase jest przykrecona sruba 13mm lub 15mm na silniku. apier scierny i zakrec bo moja byla juz pokryta zielonym nalotem(i napoewno przewonidtwo bylo gorsze
)
Pozdro
Radio ma prawo sie na chwile wyłaczyc gdyz rozrusznik pozera mnowstwo pradu na rozruch. Spoko u mnie tez przygasa jak odpalam. A co do szczotek to nie jestem pewnien raczej to nie to. U mnie tez ostatnio po odpaleniu swicila sie kontrolka tak z 10 sek. potem gasła. PRoblem zniknal po 2 tygodniach wiec nie wiem co bylo przyczyna. Moze sprawdz i ewentualnie przeczysc wtyczki i przewody od akumukatora do alternatora. Aha i wez przeczysc mase jest przykrecona sruba 13mm lub 15mm na silniku. apier scierny i zakrec bo moja byla juz pokryta zielonym nalotem(i napoewno przewonidtwo bylo gorsze
)
Pozdro
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
marian__, sprawdzenie szczotek to 10minut roboty. Odkręć reg. napięcia i masz na wierzchu. Minimalna długość szczotek to 5mm. Jeśli są za krótkie to możesz wymienić cały reg.(prostsze ale droższe) lub same szczotki (więcej roboty, ale taniej)
Regulator jest z tyłu alternatora, przykręcony dwoma śrubkami, takie "coś okręgłe na plastyku". Mowa o altku boscha.
Regulator jest z tyłu alternatora, przykręcony dwoma śrubkami, takie "coś okręgłe na plastyku". Mowa o altku boscha.
Hej
Ja z podobnym problemem jak w temacie. Wymieniłem pasek klinowy, szczotki regulatora napięcia w alternatorze oraz sam akumulator ( poprzedni padł całkowicie). Pomimo tych zabiegów nadal na niskich obrotach świeci mi sie kontrolka ładowania. Jakieś sugestie ? Z góry dzięki za pomoc. Czy czeka mnie wymiana alternatora ?
Ja z podobnym problemem jak w temacie. Wymieniłem pasek klinowy, szczotki regulatora napięcia w alternatorze oraz sam akumulator ( poprzedni padł całkowicie). Pomimo tych zabiegów nadal na niskich obrotach świeci mi sie kontrolka ładowania. Jakieś sugestie ? Z góry dzięki za pomoc. Czy czeka mnie wymiana alternatora ?
Witam no wlasnie nie w kazdym radyjku itp. ja mam akurat takie ze po przekreceniu kluczyka na rozruch nie wylacza sie ... i czasami nie slysze czy sie odpalil silnik czy nie za to nawiew wylacza sie do czasu odpalenia silnika ...driVWer pisze:to normalne że jak włączysz radio a następnie uruchomisz silnik to radio na chwile sie wyłączymarian__ pisze:pierwszym razem i radio sie wylacza i po chwili zaskoczy
a sprawdzales czy nie masz jakiegos ubytku mocy zwarcie w instalacji czy cos takiego ?enter85 pisze:Hej
Ostatnio zmieniony pt sie 10, 2007 08:59 przez Fx, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://img.userbars.pl/49/9637.gif[/img]