Witam.Jak w temacie.Juz 2 razy mnie spotkala nieprzyjemna sytuacja kiedy moj golfik stracil caly plyn z ukladu chlodzenia:(.i to w ciagu 2 tygodni.Wywala jakas rurke tam za silnikiem:(.I mam ciagle twarde weze.Czy to moze byc wina korka tego od zbiorniczka?Bo ona ma podobno jakis samoodpowietrzac i nie wypuszcza cisnienia dlatego mi wywala plyn.
Termostat jest dobry.Wentylator wlacza sie przy 95,7 stopniach.Sprawdzalem wszystko na komputerku.Czy to wina tego korka ?:) czy cos jeszcze moze byc?
Pozdrawiam
Czemu mam duże ciśnienie w układzie chlodzenia?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tez proponuje zacząć od korka, najtanszym kosztem spróbuj. jesli mówisz ze termostat jest ok no jezeli to nic nie pomoże to tak ajk kolega wyżej pisze ,może być uszczelka głowicy ale to powinno cały czas wywalać płyn . najlepiej odkrec zbiorniczek na zimnym silniku, odpal i dodwaja gazu i zobacz czy bąble powietrza przez zbiorniczek nie wylatują
[ Dodano: Wto Lip 31, 2007 12:56 ]
tak wogóle to mi też węże pęcZniały przez to że jezdziłem na PETRYGO, mój błąd wlałem kupa i miałem kłopot
[ Dodano: Wto Lip 31, 2007 12:56 ]
tak wogóle to mi też węże pęcZniały przez to że jezdziłem na PETRYGO, mój błąd wlałem kupa i miałem kłopot