[mk2 1,6 TD JR] Problem z odpalaniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

[mk2 1,6 TD JR] Problem z odpalaniem

Post autor: dukem » ndz maja 29, 2005 16:27

Sprawa wyglada tak ze nagle z dnia na dzien jak jest zimny to musze go krecic kawal czasu zanim zaskoczy...jak juz zapali to jest wszystko ok i jak jest cieply to tez pali bez problemu...
W zimie palil na dotyk i nie bylo problemu nawet przy -15 stopniach i az do dzsiaj tez bylo wszystko ok...

Co to moze byc?

Kontrolka od swiec zapala sie i gasnie tak jak powinna...sprawdzilem bezpiecznik od swiec i tez jest ok...nie mysle zeby tak z dnia na dzien wszystkie swiece padly nie mowiac juz o tym ze na dworze jest 30 stopni i podgrzewanie wogole nie powinno byc potrzebne...
Odwodnilem filtr paliwa i przetrzepalem filtr powietrza, a rozrusznik i akumulator kreca (tak na sluch) normalnie...troche mnie to skolowalo :kac:

Andrzej1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Andrzej1 » ndz maja 29, 2005 17:31

Witam.
Podłącz do pierwszej świecy żarówkę i próbuj zapalić.Cudów nie ma.
Pozdrawiam.Andrzej.

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dukem » ndz maja 29, 2005 18:17

Chyba spanikowalem...moje przeoczenie...przepraszam...

Sprawdzalem wszystko i na oko wygladalo ok...ale dopiero potem cos mnie tknelo zeby sprawdzic wszystko jeszcze raz i jak zaczalem macac element po elemencie to sie okazalo ze bezpiecznik od swiec wygladal dobrze ale jak go ruszylem to sie rozsypal na pyl...narazie zalozylem drut bo nie mam takiego bezpiecznika i czekam az mi silnik wystygnie zeby zobaczyc czy dziala ale mysle ze wszystko bedzie ok...

Dzieki za odzew :pub: i jeszcze raz przepraszam za zawracanie glowy- moj blad :crazy:

Awatar użytkownika
vwmarian
czarny szatannnnnnnn
czarny szatannnnnnnn
Kontakt:

Post autor: vwmarian » ndz maja 29, 2005 18:45

po to to forum jest:grin:

Mk II 2,0 GTI 16V (Czarnuch)
Audi 80 B2 quattro GTE

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dukem » pn maja 30, 2005 00:33

No niby tak...a bedzie rada na przyszlosc dla wszystkich ktorzy to przeczytaja- zeby wszystko sprawdzac doklanie bo moze wygladac na dzialajace a takie nie byc... :grin:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”