Witam.
Nie wiedzialem jaki dzial wybrac do tego problemu.
Pisze w imieniu kolegi, ktory mnie o to prosil. Jechal swoim autem po autostradzie (stanu naszych autostrad chyba nie musze nikomu opisywac:)) i podskoczyl na jakiejs wiekszej nierownosci i zapalila mu sie na zolto kontrolka oleju. Czym moze byc to spowodowane? Olej jest..
Pozdrawiam
Kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
no zolta kontrolka to niski stan oleju wiec albo czujnik na dole miski zarejestrowal zaniski stan albo uszkodzeniu ulegla wtyczka do tego czujnika i pokazuje zaniski stan
proponuje sprawdzic stan oleju i ewentualnie uzupelnic jak zamalo
no i spojrzec na autko od spodu jezeli podskoczyl i uderszyl warto sie przyjzec od dolu tak czy siak
no zolta kontrolka to niski stan oleju wiec albo czujnik na dole miski zarejestrowal zaniski stan albo uszkodzeniu ulegla wtyczka do tego czujnika i pokazuje zaniski stan
proponuje sprawdzic stan oleju i ewentualnie uzupelnic jak zamalo
no i spojrzec na autko od spodu jezeli podskoczyl i uderszyl warto sie przyjzec od dolu tak czy siak
VW Golf 4 GTI TDI EXLU
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Oczywiscie wtyczki czujnikow na filtrze i w misce sprawdzane, 70km jeszcze nie przejechalem.KonradC pisze:olozwirski,
Masz odpowiedź w 1,2i i 3 poście
Sprawdź wtyczkę od czujnika i czujnik
Nie wiem jak u ciebie ale w MKIV słyszałem że po uzupełnieniu trzeba przejechać około 70km aby zgasła kontrolka