Hej.
Tym razem moj golfik piszczy/swierszczy przy skrecie w lewo, nawet lekko jak rusze kierownica to juz to slychac.. Dzwiek jest metaliczny, lekko kujacy w uszy.. Nie mam zielonego pojecia co to moze byc:/ Ktos pomoze?
Pozdrowienia dla wszystkich;)
Metaliczne piski / swierszczenie przy skrecie kol w lewo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Metaliczne piski / swierszczenie przy skrecie kol w lewo
Ostatnio zmieniony wt sie 14, 2007 01:14 przez cameleon, łącznie zmieniany 1 raz.
jeżeli masz wspomaganie to moze coś w nim wysiada skoro pisk jest przy ruchu kierownicą ? . Może pasek już dogorywa ? . Drązki kierownicze itd raczej nie mają prawa piszczeć bo jak ? .
Ps. dźwięk jest non stop czy tylko zapiszczy i spokój ? . Ja miałem kiedys tak u siebie w dieslu mk3 i jak dobrze pamiętam dogorywał pasek . Pozdr
Ps. dźwięk jest non stop czy tylko zapiszczy i spokój ? . Ja miałem kiedys tak u siebie w dieslu mk3 i jak dobrze pamiętam dogorywał pasek . Pozdr
Ostatnio zmieniony wt sie 14, 2007 11:27 przez lawrai, łącznie zmieniany 1 raz.
hej.
dzieki za odpowiedzi..
w tym kole sworzen wymianiany byl 3-4 miesiace temu.. albo nawet krocej.. bylem u mechaniora i mowil o przegubie.. wiem ze niby ma stukac.. poki co nie slysze stukania, ale chyba czuje go pod noga jak puka..
lawrai: hmm.. pasek od wspomagania? przy skrecie kol na maxa pompa wyje i spadaja mi obroty.. moze faktycznie cos jest ze wspomaganiem..
dodam moze jeszcze to, ze jak odpale auto po dluzszym postoju, to nie piszczy/swierszczy, dopiero po ujechaniu kilku km..
co do dzwieku..jest non stop jak mam kierownice skrecona..
gtibodek: lozysko pada, ale w drugim kole:P no chyba ze w lewym tez juz zaczyna i wlasnie objawem tego jest takie metaliczne swierszczenie..
pozdr:)
dzieki za odpowiedzi..
w tym kole sworzen wymianiany byl 3-4 miesiace temu.. albo nawet krocej.. bylem u mechaniora i mowil o przegubie.. wiem ze niby ma stukac.. poki co nie slysze stukania, ale chyba czuje go pod noga jak puka..
lawrai: hmm.. pasek od wspomagania? przy skrecie kol na maxa pompa wyje i spadaja mi obroty.. moze faktycznie cos jest ze wspomaganiem..
dodam moze jeszcze to, ze jak odpale auto po dluzszym postoju, to nie piszczy/swierszczy, dopiero po ujechaniu kilku km..
co do dzwieku..jest non stop jak mam kierownice skrecona..
gtibodek: lozysko pada, ale w drugim kole:P no chyba ze w lewym tez juz zaczyna i wlasnie objawem tego jest takie metaliczne swierszczenie..
pozdr:)