problem z odpalaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z odpalaniem
mam czasem taki problem ze slabo mi kreci silnik...akumulator nie wiem ile ma...pewnie juz czas go wymienic... ale np jak go naladowalem to raz zakrecil odrazu...pozniej juz slabo, prawie wcale...drugi raz krece i odpala...czegos innego moze byc to wina??
silnik 1.8 GX + LPG...
silnik 1.8 GX + LPG...
zegnaLLo
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Ja najpredzej obstawiałbym na regulator napiecia. Jesli go nie wymieniałes to mozesz go podejrzewac. Czesto w 2jkach poada. Objawy sa takie ze akumulator czesto szybko sie rozładowuje.
A inna przyczyna moze byc stary akumulkator. Moj stary tez szybko sie wyczerpywał ładowałem go co 3-4 tygodnie. Jesli wyglada na zabytek to spraw sobie nowy.
Ja najpredzej obstawiałbym na regulator napiecia. Jesli go nie wymieniałes to mozesz go podejrzewac. Czesto w 2jkach poada. Objawy sa takie ze akumulator czesto szybko sie rozładowuje.
A inna przyczyna moze byc stary akumulkator. Moj stary tez szybko sie wyczerpywał ładowałem go co 3-4 tygodnie. Jesli wyglada na zabytek to spraw sobie nowy.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- Lukasz_mk2
- Forum Master
ja zainwestowalem w helle i jak narazie ponad rok mi sie przepieknie sprawuje....
z tego co wiem to jakies chinskie zamiennili kosztuja juz od 20 ale tego nie polecam....
wiem ze tez sa jakies niemieckie tez za ok 30-40 zl... ale wybor nalezy do ciebie
z tego co pamietam to sa podobnie montowane...
w tylnej czesci alternatora powinny byc 2 sroby je odkrecasz.... odlaczasz kabelek i wyjmujesz regulator....
jezeli bys nie znalalz albo cos to jutro ci wrzuce fotki co gdzie i jak.....
z tego co wiem to jakies chinskie zamiennili kosztuja juz od 20 ale tego nie polecam....
wiem ze tez sa jakies niemieckie tez za ok 30-40 zl... ale wybor nalezy do ciebie
zalezy jaki masz alternator.... czy motorola, czy bosha....zegnaLLo pisze:a jeszcze pytanko gdzie to pod macha dokladnie sie znajduje??
z tego co pamietam to sa podobnie montowane...
w tylnej czesci alternatora powinny byc 2 sroby je odkrecasz.... odlaczasz kabelek i wyjmujesz regulator....
jezeli bys nie znalalz albo cos to jutro ci wrzuce fotki co gdzie i jak.....
Służę pomocą z VAG