Nagły problem z zapaleniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nagły problem z zapaleniem
Pomóżcie bo mam dzisjaj wyjazad i nie mogę odpalić samochodu. 1,6 ABU. Wszystko było do tej pory ok. Rano odpaliłem samochód i zgasł zapaliłem go drugi raz i dośc szybko przegazowałem go na gaz i było ok. Gdy po przejechaniu ok 3 km zgasiłem samochód już nie mogłem go zapalić (zapalić na gazie nie można bo on przełańcza się na gaz po osiągnięciu odpowiedniej wielkości obrotów. Przeczyściłem świece, palec rozdzielacza, słychać pompę paliwa po przekręceniu stacyjki i nie wiem co jest. Gdy próbowałem jakoś pokombinować na krótko na gazie to prawie odpalił i podejrzewam że to coś z układem paliwowym. Kręci ładnie ale wogóle nie załapuje tak jakby nie dostawał paliwa. Nie wiem jak sprawdzić czy dostaje paliwo i co jeszcze sprawdzić. Proszę o wsparcie.
kodek
Nie leci. W bagażnku zdjąłem pokrywę przyrywającą pompe paliwa i jest tam taka pokrywa zakrecana o śrenicy około 15 cm. Jak ją odkręcić. Męczę się z nią z 30 min. W którą stroną ją się odkręca )młotkiem?)T.O.B.I. pisze:mozna dolot do filtra sciagnac i tak samo powinno przez 3 sek poleciec paliwo
kodek
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sciagnij weza przy pompie i zobacz vzy tam leci. Nie wiem jak w Mk3 ale w Mk2 sa 2 pompy paliwowe.
Czy ty slyszysz pompe czy przekaznik od pompy. Skad dochodzi ten dzwiek. Dzwiek pompy to buczenie a przekaznika to cykanie
[ Dodano: 23 Sie 2007 22:05 ]
Jezeli slychac pompe to powiedzialby ze brak jest paliwa, mni spotkalo cos takiego chociaz wskaznik pokazywal ze jest paliwo
Czy ty slyszysz pompe czy przekaznik od pompy. Skad dochodzi ten dzwiek. Dzwiek pompy to buczenie a przekaznika to cykanie
[ Dodano: 23 Sie 2007 22:05 ]
Jezeli slychac pompe to powiedzialby ze brak jest paliwa, mni spotkalo cos takiego chociaz wskaznik pokazywal ze jest paliwo