wymiana pompy paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana pompy paliwa
Witam!!! Mam nową pompkę i chcę ją wymienić ale nie mogę wyjąć starej ze zbiornika . Pytanie jak ona jest przytwierdzona do zbiornika dna bo nie mogę jej wyciągnąć .Proszę o podpowiedz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Albo z obudową: naciskasz trochę w dół i przejręcasz w lewo. Może nie chcieć wyjść albo popękać. Więc lepiej zdjąć pokrywkę obudowy (2 lub trzy zatrzaski cienkim śróbokręcikiem po bokach), a resztę zobaczysz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Nie wiem ale u mnie po zdjęciu pokrywy przykrywającej pompę widzę zakrętkę o średnicy około15 cm )plastkową. Jak ją odkręcić żeby dostać się do pompy.Paweł Marek pisze:Albo z obudową: naciskasz trochę w dół i przejręcasz w lewo. Może nie chcieć wyjść albo popękać. Więc lepiej zdjąć pokrywkę obudowy (2 lub trzy zatrzaski cienkim śróbokręcikiem po bokach), a resztę zobaczysz.
kodek
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
To jest nakrętka. Początkowo ciężko idzie, dlatego potrzebnu udar, potem coraz lżej i skończysz odkręcać ręką. Zwróć uwagę na uszczelkę co by nie wpadła gdzie nie trzeba.kodek pisze:Czy po kilku obrotach ta pokrywka spadnie czy po lekkim przekręceniu można wyciągać?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ok trzymam się tego tematu.Paweł Marek pisze:To jest nakrętka. Początkowo ciężko idzie, dlatego potrzebnu udar, potem coraz lżej i skończysz odkręcać ręką. Zwróć uwagę na uszczelkę co by nie wpadła gdzie nie trzeba.kodek pisze:Czy po kilku obrotach ta pokrywka spadnie czy po lekkim przekręceniu można wyciągać?
Po odkręceniu pokrywy mam taka pokywkę od której odchodzą w głąb zbbiornika dwie rurki i prewody. w dole widzę pompę. Jak ją wyjąć?
kodek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Taki pierścień blaszany z takimi zakładkami (u góry)? wyjąłem to i tak pompa siedziBąku pisze:wyjąłeś cały koszyk z pompą, pompa siedzi w nim na małych zatrzaskach popatrz dobrze
Ona wyjdzie z koszyka górą czy dołem?
Ostatnio zmieniony czw sie 23, 2007 17:18 przez kodek, łącznie zmieniany 1 raz.
kodek