pompa paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pompa paliwa
mam takie problem iz bylem dzis w trasie i wszystko bylo git po powrocie pojechałem umyc autko i po umyciu jak chcialem odpalic uslyszałem dziwny, glosny glos pracujacej pompy paliwa ( takie buczenie ) gdy odpalilem chwile pochodził na wolnych obrotach i powoli zgasł. jednak dalo sie go jeszcze odpalic ale w czasie jazdy znow zgasł i teraz wogole pompy nie slychac jak pracuje i nie chce odpalic na BP a na gazie cyka odrazu
co moze byc tego przyczyna ze tak nagle pompa przestała dzialac ??
jesli to koniec pompy paliwa to jaka musze miec ?? bo w etce nie moge znalez
Silnik 1.8 AAM 92r i jak sie do niej doprac i bardzo bym prosil o zdiecie jak ona wyglada i ile ma bar
i co najpierw powinienem sprawdzic przed demontazem tej pompy
jeszcze wspomne ze jak jade na LPG i przełacze na BP to da sie jechac ale przy redukcji biegu znow gasnie
czy moze byc tego przyczyna zatkany filtr paliwa ( jesli wogole pompy nie slychac )
moze wystrczy wymienic ten wklad
co moze byc tego przyczyna ze tak nagle pompa przestała dzialac ??
jesli to koniec pompy paliwa to jaka musze miec ?? bo w etce nie moge znalez
Silnik 1.8 AAM 92r i jak sie do niej doprac i bardzo bym prosil o zdiecie jak ona wyglada i ile ma bar
i co najpierw powinienem sprawdzic przed demontazem tej pompy
jeszcze wspomne ze jak jade na LPG i przełacze na BP to da sie jechac ale przy redukcji biegu znow gasnie
czy moze byc tego przyczyna zatkany filtr paliwa ( jesli wogole pompy nie slychac )
moze wystrczy wymienic ten wklad
posłużę Vagiem
pompa 1,2 bara... na allegro pelno tego... sam nie tak dawno sobie ja wymienialem... kup sama pompe bez koszyka i wymien dojscie przez bagaznik, na dnie odkrecasz dekielek a potem ta nakretke ktora Ci sie ukaze mooocno odkrecasz w lewo i juz masz rece plywajace w benzynie (w baku)
zatkany filtr nie sprawi ze pompa przestanie pompowac
zatkany filtr nie sprawi ze pompa przestanie pompowac
to u siebie chyba nie dojde bo zapewne ten dekielek jest po prawej stronie bagarznika ?? a ja mam tam butle z gazem :/
ta pompa nie daje mi spokoju, wczoraj jeszcze pozniej sprawdzałem bezpiecznik. i tak sobie przekrecilem stacyjke i pompa odziwo sie zalaczyła i bylo to znowu ( takie buczenie ) glosnie i tak ze 3 razy i znow focha strzelila
[ Dodano: 15 Lip 2007 07:02 ]
drill, mogbys wskazac goscia od ktorego kupowałes ta pompe
[ Dodano: 15 Lip 2007 07:14 ]
Moze byc z tej aukcji jest to 1,2 - 3 bar
A tak sie sklada ze gosciu jest z czestochowy a rodzicie dzis sie tam wygrali
http://www.allegro.pl/item214689214_pom ... _2bar.html
ta pompa nie daje mi spokoju, wczoraj jeszcze pozniej sprawdzałem bezpiecznik. i tak sobie przekrecilem stacyjke i pompa odziwo sie zalaczyła i bylo to znowu ( takie buczenie ) glosnie i tak ze 3 razy i znow focha strzelila
[ Dodano: 15 Lip 2007 07:02 ]
drill, mogbys wskazac goscia od ktorego kupowałes ta pompe
[ Dodano: 15 Lip 2007 07:14 ]
Moze byc z tej aukcji jest to 1,2 - 3 bar
A tak sie sklada ze gosciu jest z czestochowy a rodzicie dzis sie tam wygrali
http://www.allegro.pl/item214689214_pom ... _2bar.html
posłużę Vagiem
ja kupilem od tego sprzedawcy: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2415535 poniewaz jest z wroclawia ta podana przez Ciebie bedzie tak samo dobra
dekielek jest po prawej wiec bedziesz musial cos zrobic z butla z gazem... zwlaszcza ze praca przy otwartym zbiorniku z paliwem najbezpieczniejsza na swiecie nie jest
dekielek jest po prawej wiec bedziesz musial cos zrobic z butla z gazem... zwlaszcza ze praca przy otwartym zbiorniku z paliwem najbezpieczniejsza na swiecie nie jest
Ostatnio zmieniony ndz lip 15, 2007 07:30 przez drill, łącznie zmieniany 1 raz.
Wymiana pompy nie wymaga wyciągania zbiornika.
Otwórz bagażnik, podnieś wykładzinę i w prawej górnej części znajduje się pokrywa przykręcona na 3 wkręty. Pod tą pokrywą jest pompa. Odłącz przewody paliwa i powrotu paliwa oraz złącze elektryczne, teraz może być trudno, trzeba w lewo odkręcić taką plastikową zakrętkę o średnicy ok 15cm. Żeby wyciągnąć pompę trzeba przekręcić ją w lewo, bo jest zamocowana do dna baku na takie zaczepy. I już można wyciągnąć z baku.
Wymiana wymaga śrubokręta krzyżakowego, dobrze jest przed akcją kupić zaciski skręcane na przewody paliwowe, bo te originalne ciężko się zapina z powrotem.
Otwórz bagażnik, podnieś wykładzinę i w prawej górnej części znajduje się pokrywa przykręcona na 3 wkręty. Pod tą pokrywą jest pompa. Odłącz przewody paliwa i powrotu paliwa oraz złącze elektryczne, teraz może być trudno, trzeba w lewo odkręcić taką plastikową zakrętkę o średnicy ok 15cm. Żeby wyciągnąć pompę trzeba przekręcić ją w lewo, bo jest zamocowana do dna baku na takie zaczepy. I już można wyciągnąć z baku.
Wymiana wymaga śrubokręta krzyżakowego, dobrze jest przed akcją kupić zaciski skręcane na przewody paliwowe, bo te originalne ciężko się zapina z powrotem.
Dokladnie kto pyta nie bładzidrill pisze:przeciez koledze nie chodzi o to ze nie wie jak wymienic tylko ze ma na stale przykrecona butle z gazem i pytal czy nie da sie dobrac od dolu, poniewaz nie chce jej ruszac...
jednak za pompe wezne sie od gory czyli bagarznika, juz sobie oblukłem jak odsunac lekko butle , jeszcze dla pewnosci zajade jutro do gaziarza
posłużę Vagiem
Ta pokrywa 15 cm czy ona jest tak przykręcona ja pokrywa beczki. Tzn na gwint czy na jakieś zatrzaski?szsz01 pisze:Wymiana pompy nie wymaga wyciągania zbiornika.
kodek
- Paweł Marek
- V.I.P.