pompa paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Dzaba83
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

pompa paliwa

Post autor: Dzaba83 » sob lip 14, 2007 21:39

mam takie problem iz bylem dzis w trasie i wszystko bylo git po powrocie pojechałem umyc autko i po umyciu jak chcialem odpalic uslyszałem dziwny, glosny glos pracujacej pompy paliwa ( takie buczenie ) gdy odpalilem chwile pochodził na wolnych obrotach i powoli zgasł. jednak dalo sie go jeszcze odpalic ale w czasie jazdy znow zgasł i teraz wogole pompy nie slychac jak pracuje i nie chce odpalic na BP a na gazie cyka odrazu

co moze byc tego przyczyna ze tak nagle pompa przestała dzialac ??

jesli to koniec pompy paliwa to jaka musze miec ?? bo w etce nie moge znalez
Silnik 1.8 AAM 92r i jak sie do niej doprac i bardzo bym prosil o zdiecie jak ona wyglada i ile ma bar

i co najpierw powinienem sprawdzic przed demontazem tej pompy

jeszcze wspomne ze jak jade na LPG i przełacze na BP to da sie jechac ale przy redukcji biegu znow gasnie

czy moze byc tego przyczyna zatkany filtr paliwa ( jesli wogole pompy nie slychac )

moze wystrczy wymienic ten wklad

posłużę Vagiem

Awatar użytkownika
drill
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: drill » sob lip 14, 2007 22:24

pompa 1,2 bara... na allegro pelno tego... sam nie tak dawno sobie ja wymienialem... kup sama pompe bez koszyka i wymien :D dojscie przez bagaznik, na dnie odkrecasz dekielek a potem ta nakretke ktora Ci sie ukaze mooocno odkrecasz w lewo i juz masz rece plywajace w benzynie (w baku) :D

zatkany filtr nie sprawi ze pompa przestanie pompowac :D

Obrazek

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » ndz lip 15, 2007 00:17

1H0919051AJ VDO POMPA PALIWA ELEKTRYCZNA W
ZBIORNIKU VW GOLF, VENTO 1,4-1,8 94.1,2 bara
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Dzaba83
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Dzaba83 » ndz lip 15, 2007 06:58

to u siebie chyba nie dojde bo zapewne ten dekielek jest po prawej stronie bagarznika ?? a ja mam tam butle z gazem :/

ta pompa nie daje mi spokoju, wczoraj jeszcze pozniej sprawdzałem bezpiecznik. i tak sobie przekrecilem stacyjke i pompa odziwo sie zalaczyła i bylo to znowu ( takie buczenie ) glosnie i tak ze 3 razy i znow focha strzelila

[ Dodano: 15 Lip 2007 07:02 ]
drill, mogbys wskazac goscia od ktorego kupowałes ta pompe

[ Dodano: 15 Lip 2007 07:14 ]
Moze byc z tej aukcji jest to 1,2 - 3 bar

A tak sie sklada ze gosciu jest z czestochowy a rodzicie dzis sie tam wygrali

http://www.allegro.pl/item214689214_pom ... _2bar.html

posłużę Vagiem

Awatar użytkownika
drill
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: drill » ndz lip 15, 2007 07:29

ja kupilem od tego sprzedawcy: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2415535 poniewaz jest z wroclawia ;) ta podana przez Ciebie bedzie tak samo dobra :D

dekielek jest po prawej wiec bedziesz musial cos zrobic z butla z gazem... zwlaszcza ze praca przy otwartym zbiorniku z paliwem najbezpieczniejsza na swiecie nie jest ;)
Ostatnio zmieniony ndz lip 15, 2007 07:30 przez drill, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
Dzaba83
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Dzaba83 » ndz lip 15, 2007 09:19

a duzo roboty jest przy sciaganiu zbiornika ?? i da sie go wyciagnac na podnosniku czy tylko kanał

posłużę Vagiem

Awatar użytkownika
drill
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: drill » ndz lip 15, 2007 11:10

yyyy... chcesz sciagac zbiornik? :D to moim zdaniem bedzie o niebo bardziej problematyczne niz przesuniecie zbiornika z LPG na druga strone bagaznika i odkrecenie dekla od pompy paliwa :D

zbiornik trzyma sie na takich metalowych jakby paskach... no ale jest tez uzbrojony i zalany paliwem....

Obrazek

szsz01
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: szsz01 » ndz lip 15, 2007 11:20

Wymiana pompy nie wymaga wyciągania zbiornika.
Otwórz bagażnik, podnieś wykładzinę i w prawej górnej części znajduje się pokrywa przykręcona na 3 wkręty. Pod tą pokrywą jest pompa. Odłącz przewody paliwa i powrotu paliwa oraz złącze elektryczne, teraz może być trudno, trzeba w lewo odkręcić taką plastikową zakrętkę o średnicy ok 15cm. Żeby wyciągnąć pompę trzeba przekręcić ją w lewo, bo jest zamocowana do dna baku na takie zaczepy. I już można wyciągnąć z baku.
Wymiana wymaga śrubokręta krzyżakowego, dobrze jest przed akcją kupić zaciski skręcane na przewody paliwowe, bo te originalne ciężko się zapina z powrotem.

Awatar użytkownika
drill
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: drill » ndz lip 15, 2007 11:28

przeciez koledze nie chodzi o to ze nie wie jak wymienic tylko ze ma na stale przykrecona butle z gazem i pytal czy nie da sie dobrac od dolu, poniewaz nie chce jej ruszac...

Obrazek

szsz01
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: szsz01 » ndz lip 15, 2007 11:52

W takim razie odpowiadam:
Nie jest możliwa wymiana pompy paliwa bez swobodnego dostępu od strony bagażnika.

Awatar użytkownika
Dzaba83
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Dzaba83 » ndz lip 15, 2007 16:01

drill pisze:przeciez koledze nie chodzi o to ze nie wie jak wymienic tylko ze ma na stale przykrecona butle z gazem i pytal czy nie da sie dobrac od dolu, poniewaz nie chce jej ruszac...
Dokladnie :pub: :) kto pyta nie bładzi

jednak za pompe wezne sie od gory czyli bagarznika, juz sobie oblukłem jak odsunac lekko butle , jeszcze dla pewnosci zajade jutro do gaziarza

posłużę Vagiem

Awatar użytkownika
drill
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: drill » ndz lip 15, 2007 18:50

gdybys mial probelmy z wymiana pompy to pytaj ;)

Obrazek

kodek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kodek » czw sie 23, 2007 16:03

szsz01 pisze:Wymiana pompy nie wymaga wyciągania zbiornika.
Otwórz bagażnik, podnieś wykładzinę i w prawej górnej części znajduje się pokrywa przykręcona na 3 wkręty. Pod tą pokrywą jest pompa. Odłącz przewody paliwa i powrotu paliwa oraz złącze elektryczne, teraz może być trudno, trzeba w lewo odkręcić taką plastikową zakrętkę o średnicy ok 15cm. Żeby wyciągnąć pompę trzeba przekręcić ją w lewo, bo jest zamocowana do dna baku na takie zaczepy. I już można wyciągnąć z baku.
Wymiana wymaga śrubokręta krzyżakowego, dobrze jest przed akcją kupić zaciski skręcane na przewody paliwowe, bo te originalne ciężko się zapina z powrotem.
Ta pokrywa 15 cm czy ona jest tak przykręcona ja pokrywa beczki. Tzn na gwint czy na jakieś zatrzaski?

kodek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sie 23, 2007 16:16

kodek pisze:ja pokrywa beczki
dokładnie, trzymaj się proszę już jednego tematu.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”