moja skrzynia biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
moja skrzynia biegów
witajcie moze ktos mi podpowiedziec co moze byc wrzucam dwójke a tu zgrzyt skrzyni
Ostatnio zmieniony ndz sie 26, 2007 22:43 przez Darko, łącznie zmieniany 1 raz.
Darko
A mże synchronizator daje o sobie znać. Wiem, że w MK2 ta wada jest dosyć częsta. A czy w MKIII występuje? nie wiem, wiem tylko, że tam też jest synchronizator. Nie jest on drogi, tylko wymiana podobno bardziej kłopotliwa.
[ Dodano: 25 Sie 2007 23:58 ]
Sprecyzuj też jai masz samochod bo w podpisie masz mk3 a w temacie mk2.
[ Dodano: 25 Sie 2007 23:58 ]
Sprecyzuj też jai masz samochod bo w podpisie masz mk3 a w temacie mk2.
Ostatnio zmieniony sob sie 25, 2007 23:20 przez Gangst3R, łącznie zmieniany 1 raz.
skrzynka
Dzieki bede kombinował
a może wiecie jak zmniejszyc obroty silnika czy jest gdzies regulacja w gaźniku bo mój szerszeń ma troche za wysokie obroty po uruchomieniu i na biegu jałowym
z góry dzięki za pomoc
a może wiecie jak zmniejszyc obroty silnika czy jest gdzies regulacja w gaźniku bo mój szerszeń ma troche za wysokie obroty po uruchomieniu i na biegu jałowym
z góry dzięki za pomoc
Darko
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Mówi sie ze zgrzyty wskazuja na zuzyty syncxhronizator. Ale moze idzmy prostsza drogą.
Sprawdz czy nie ma luzów na cięgnach biegów przy skrzyni (mam nadzieje ze linek nie masz). Jesli wygladaja kiepsko to je zmien. Moje wygladały calkeim calkiem ale po zmianie czuje poprawe. Potem kolejna sprawa to luz na dzwigni zmiany biegów. Jest czy nie masz go tam??.
Luknij na te sprawy.
Mówi sie ze zgrzyty wskazuja na zuzyty syncxhronizator. Ale moze idzmy prostsza drogą.
Sprawdz czy nie ma luzów na cięgnach biegów przy skrzyni (mam nadzieje ze linek nie masz). Jesli wygladaja kiepsko to je zmien. Moje wygladały calkeim calkiem ale po zmianie czuje poprawe. Potem kolejna sprawa to luz na dzwigni zmiany biegów. Jest czy nie masz go tam??.
Luknij na te sprawy.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
znowu skrzynia
mój mechanik dzis stwierdził, że mam do wymiany jakieś sforznie, które znajdują się pod samochodem. moze mnie ktoś oświecic bo nie wiem o jakie sforznie chodzi
Darko