Wedlug mnie zarowki 100W to kiepski pomysl. W wiekszosci sa zle wykonane przez co jest nierownomierny snop swiatla a zeby bylo ciekawie zarowki tak zwane "premium" )+30, +50, +60 w zaleznosci od producenta) swieca czesto lepiej. W jednym jak i w drugim przypadku aby swiatla jasno swiecily trzeba mniec "zdrowa" instalacje albo przerobiona na przekaznikach bo jak nie przerobisz instalacji przy 100W zarowkach to nie dosc ze beda marnie swiecic to moga popalic Ci wlaczniki ktore nie raz sa drozsze od kosztu zrobienia instalacji na przekaznikach. Ja mam cala nowa instalacje (nowe grube kable+przekazniki) do tego zarowki Tungsram Megalight plus 60% i powiem Wam ze jest ogien
A tak wedlug mnie to 100W zarowki w halogenach to troche przerost formy nad trescia.
Pozdrawiam
Halogeny, moc zarowek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Koledzy rozmawialiście widze o halogenach w zdrzerzaku od skody Felicji, mam pytanie do kolegi który chciał/załóżył je: czy halogeny razem w kratkami od felicji bez problemu wchodzą w miejsca po zaslepkach z golfa 3 czy jakies kombinacje nalezałoby wykonać aby włożyc kratki z halogenami od Felicji do Golf'a 3??
Ja niestety nawet nie mialem w standardzie ale kabel jest pociagniety nad chłodnice tylko jakis wlacznik musze skombinować.
Ja niestety nawet nie mialem w standardzie ale kabel jest pociagniety nad chłodnice tylko jakis wlacznik musze skombinować.
Michał
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
To są halogeny p/mgielne (bywają też dalekosiężne) nazwa bierze się od stosowanej żarówki.Pawel-b28 pisze:Panowie to nie są halogeny, tylko światła przeciwmgielne
przednie
Świecić faktycznie nie świecą daleko. Powinny podświetlać mglę -dlatego zakłada się je nisko, i świecić szroko, na pobocze-odpowiednie ryflowanie szkła.