Halogeny, moc zarowek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Wiktor_7
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Wiktor_7 » sob sie 05, 2006 11:15

Wedlug mnie zarowki 100W to kiepski pomysl. W wiekszosci sa zle wykonane przez co jest nierownomierny snop swiatla a zeby bylo ciekawie zarowki tak zwane "premium" )+30, +50, +60 w zaleznosci od producenta) swieca czesto lepiej. W jednym jak i w drugim przypadku aby swiatla jasno swiecily trzeba mniec "zdrowa" instalacje albo przerobiona na przekaznikach bo jak nie przerobisz instalacji przy 100W zarowkach to nie dosc ze beda marnie swiecic to moga popalic Ci wlaczniki ktore nie raz sa drozsze od kosztu zrobienia instalacji na przekaznikach. Ja mam cala nowa instalacje (nowe grube kable+przekazniki) do tego zarowki Tungsram Megalight plus 60% i powiem Wam ze jest ogien :D
A tak wedlug mnie to 100W zarowki w halogenach to troche przerost formy nad trescia.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
booster
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: booster » śr sty 03, 2007 15:52

na jaką odległość powinne świecić halogeny ?

Awatar użytkownika
Cultstyle
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Cultstyle » czw sty 04, 2007 19:21

Panowie to nie są halogeny, tylko światła przeciwmgielne przednie, nie świecą daleko bo ich zadaniem jest poprawa widoczności podczas mgły.

Był: Golf III, Oldschool'owa Corsa A przedlift i przez chwile Golf II na wąskim
Obecnie: Grand Espace
SPRZEDAM: SCHOWEK POD AIRBAG I HELLA SILVER MAGIC

kangooros_mjc
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kangooros_mjc » wt sie 28, 2007 15:39

Koledzy rozmawialiście widze o halogenach w zdrzerzaku od skody Felicji, mam pytanie do kolegi który chciał/załóżył je: czy halogeny razem w kratkami od felicji bez problemu wchodzą w miejsca po zaslepkach z golfa 3 czy jakies kombinacje nalezałoby wykonać aby włożyc kratki z halogenami od Felicji do Golf'a 3??

Ja niestety nawet nie mialem w standardzie ale kabel jest pociagniety nad chłodnice tylko jakis wlacznik musze skombinować.

Michał

tyberianki
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: tyberianki » wt sie 28, 2007 23:07

a moje halogeny wypaliły taka dziurę że muszę kupić nowe, chyba poprzednik wsadził tam 100 w, czy przy 55 w też tak się może stać? :smoke:

wsiadam i jadę....i tak co dzień od siedmiu lat

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » śr sie 29, 2007 03:30

Pawel-b28 pisze:Panowie to nie są halogeny, tylko światła przeciwmgielne
przednie
To są halogeny p/mgielne (bywają też dalekosiężne) nazwa bierze się od stosowanej żarówki.
Świecić faktycznie nie świecą daleko. Powinny podświetlać mglę -dlatego zakłada się je nisko, i świecić szroko, na pobocze-odpowiednie ryflowanie szkła.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”