problem z amortyzatorami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z amortyzatorami
witam, mam pytanie odnosnie amortyzatorow, otoz kupilem auto na zawieszeniu (podobno) 60/40, amortyzatory zolte sprezyny czerwone. ostatnio patrzac u gory na kielichy zauwazylem ze gorne talerzyki podnosza sie na nierownosciach w gore o nawet ok 1.5 cm, i talerzyki obracaja sie gdy krece kolami( obracaja sie razem z kolami), mam pytanie co moze byc przyczyna, a moze ma tak byc:/?? z gory dzieki, pozdrawiam
-
- Forum Master
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Obracać się mają bo są połączone z amorkiem.
1,5 cm luzu pomiędzy talerzykiem a kielichem to za dużo, jeszcze trochę i ci maskę podniesie . Pomału rozglądaj się za nowymi łożyskami górnymi amorków.
1,5 cm luzu pomiędzy talerzykiem a kielichem to za dużo, jeszcze trochę i ci maskę podniesie . Pomału rozglądaj się za nowymi łożyskami górnymi amorków.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ahha, mam jeszcze jedno pytanie- jezeli mam seryjna zawieche( amortyzatory+ sprezyny) to czy moge na seryjne amory zalozyc te czerrwone sprezynki?? czy tak sie da i czy nie bedzie zadnych problemow podczas jazdy?? podobno to zaiweszenie jest 60/40 , ale przy silniku 1.4 przod z waskim hokejem sti mi 7 cm od ziemi a to troszke za nisko jest wg mnie:/
- Paweł Marek
- V.I.P.
możesz (ale tylko do -40), auto bedzie ciut twardsze ale zachowa jeszcze komfort jazdyMaReDzO pisze:ahha, mam jeszcze jedno pytanie- jezeli mam seryjna zawieche( amortyzatory+ sprezyny) to czy moge na seryjne amory zalozyc te czerrwone sprezynki?? czy tak sie da i czy nie bedzie zadnych problemow podczas jazdy??
nie zgodzę się, sprężyny ( do -40) mają tylko kilka zwoji caśniej zwinietych tak więc nie są to typowo sportowe sprężyny (są mniej progresywne)Paweł Marek pisze:Ale dla mnie łączenie sportowych spręzyn i zwykłych amorów to totalny bezsens
...