pompa paliwa 1.8 RP >500 zł ??? :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
W trojce odkręca się pokrywkę w bagaźniku, potem czarną dużą nakrętkę (ciężko), potem widać kosz z pompą, kosz ię przekręca w lewo (czasem pęka) i całość wychodzi. W dwójce nie wiem ale chyba podobnie. Ja tam bym odpiął wężyk podłączył pompę na krótko albo włączył zapłoni przynajmniej byłoby widać czy w ogóle działa . A zamiennik chyba tani? Wiele nie stracisz a możesz odesłać albo mieć na zapas w razie czego.
[ Dodano: Sro Wrz 12, 2007 8:11 pm ]
Jest taka medyczna zasada: najpierw diagnoza potem leczenie.
[ Dodano: Sro Wrz 12, 2007 8:11 pm ]
Jest taka medyczna zasada: najpierw diagnoza potem leczenie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
u mnie bylo tak ze kupilem ta pompe pierwsze pod bakiem bo mam dwie pompy i dalej po tej wymianie nie chcial odpalic i dopiero elektryk sprawdzil ta w baku i byla padnieta wiec mialem podwujny koszt no ale sie przyda ta pierwsza jakby padla i za ta w baku pompe dalem 130zl nie pamietam jakiej firmy musialbym zobaczyc.
Jeśli cię jeszcze to interesuje to sprawdź tutaj http://www.techmoto.pl/index.php?action=produkt&id=2989
tani jak tani - 200 zł piechotą nie chodzi.Paweł Marek pisze:A zamiennik chyba tani?
poważnie? Nie tylko przeze mnie została ta pompa tak zdiagnozowana. Robiłem to co mówisz, nie mam przyrządu do mierzenia ciśnienia ale moja pompka ledwo sika tym paliwem, w każdym bądź razie nie sądze zeby to było 1,2 bara.Paweł Marek pisze:Jest taka medyczna zasada: najpierw diagnoza potem leczenie.
ZObaczymy, w każdym razie dzięki za info.
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
a ja mam pytanie ktora z dwoch pomp w RP robi cisnienie ta w baku czy ta pod podloga bo u mnie niby na przewodzie paliwowym przy regulatore paliwa jest 1,2 bara a auto tylko zapala na benzynie jak tylko lekko wdepne gaz w ok 2000 obr umiera
czy moze byc tak ze jedna pompa daje cisnienie (ta pod podloga) ale np ta w baku za wolno albo za slabo podaje paliwo do drugiej pompy ????????
czy moze byc tak ze jedna pompa daje cisnienie (ta pod podloga) ale np ta w baku za wolno albo za slabo podaje paliwo do drugiej pompy ????????
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
- zajac
- Kontakt:
jezdze na gazie ale wymienilem caly wtrysk wiec padniety wtrysk odpada
a narazie jestem w uk za 3 dni jade do pl i troche sie boje
a czy jest mozliwe ze instalka lpg odcina mi paliwo ?????
a narazie jestem w uk za 3 dni jade do pl i troche sie boje
a czy jest mozliwe ze instalka lpg odcina mi paliwo ?????
- zajac
- Kontakt:
na gazie smiga bez problemu i nie mam juz pojecia gdzie szukac
nie wiem czy np czujnik polozenia walu ma cos z tym wspolnego ???? gdzie on jest i czy ma wplyw na oba pali czy moze byc ze tylko na beznyne????
nie wiem czy np czujnik polozenia walu ma cos z tym wspolnego ???? gdzie on jest i czy ma wplyw na oba pali czy moze byc ze tylko na beznyne????
nie jestem mechanikiem ale czujnik położenia wału, miałby raczej wpływ na oba paliwa, bo on chyba steruje wtryskiem czy tam zapłonem jeśli się nie mylę a to by miało wpływ na oba..
Ja tez wyjeżdzam w trasę za pare dni i się trochę boje.. no ale tylko po Polsce, tu jest pełno stacji LPG, a w Twojej podróży może być czasem kłopot z napełnieniem butli..
Ja tez wyjeżdzam w trasę za pare dni i się trochę boje.. no ale tylko po Polsce, tu jest pełno stacji LPG, a w Twojej podróży może być czasem kłopot z napełnieniem butli..
Ostatnio zmieniony pt wrz 14, 2007 16:09 przez vincent86, łącznie zmieniany 1 raz.