uklad rozgrzewania swiec zarowych
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
uklad rozgrzewania swiec zarowych
dzisiaj po przejechaniu 10km zaczela mi sie swiecic ta kontrolka od swiec zarowych i nie wiem co moze byc w instrukcji pisza ze do serwisu.po 10min wlaczylem napiecie zapalila sie i zgasla odpaililem auto i po minucie zaczela migac ponownie.co sie moglo stac? pozdrawiam
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
Witam Panowie jestem nowy ale znam sie coś na tym troszkę .
NA 99,9% to czujnik stop jest uszkodzony .Objawy były następujące podczas jazdy zapaliła sie kontrolka od grzania świec żarowych . Wystraszyłem sie jak nie wiem i sie zatrzymałem na poboczu zgasiłem silnik i odczekałem chwile i ponownie uruchomiłem i było wszystko ok do póki nie nacisnąłem hamulca .
Podjechałem do serwisu gdzie kupiłem czujnik za 60 zł i założyłem i problem znikł tak szybko jak sie pojawił pozdrawiam.
NA 99,9% to czujnik stop jest uszkodzony .Objawy były następujące podczas jazdy zapaliła sie kontrolka od grzania świec żarowych . Wystraszyłem sie jak nie wiem i sie zatrzymałem na poboczu zgasiłem silnik i odczekałem chwile i ponownie uruchomiłem i było wszystko ok do póki nie nacisnąłem hamulca .
Podjechałem do serwisu gdzie kupiłem czujnik za 60 zł i założyłem i problem znikł tak szybko jak sie pojawił pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wt wrz 11, 2007 20:40 przez PIOTR30, łącznie zmieniany 1 raz.
ZAWSZE OTWARTY NA WSZELKIE MODYFIKACJE :-)
dzieki sliczneee za szybka i zeczowa rade.pozdrawiam
[ Dodano: 15 Wrz 2007 16:27 ]
witam ponownie.a mialo byc tak pieknie ale po sprawdzenu tego wylacznika swiatel stopu i naprawienu tego bo faktycznie nie bylo swiatel stopu kontrolka dalej sie pojawia.to gdzie powinienem zajrzec teraz?
[ Dodano: 15 Wrz 2007 16:30 ]
witam ponownie.a mialo byc tak pieknie ale po sprawdzenu tego wylacznika swiatel stopu i naprawienu tego bo faktycznie nie bylo swiatel stopu kontrolka dalej sie pojawia.to gdzie powinienem zajrzec teraz?
[ Dodano: 15 Wrz 2007 16:27 ]
[ Dodano: 15 Wrz 2007 16:30 ]
podobny problem
ja nie wiem czy tez moze byc za to odpowiedzialne grzani tylniej szyby bo tez mam z nia maly problem,czy tylko swiatla stopu bo u mnie z tym ok.
prawda jest taka , że bez vaga nic nie zrobisz ..... chcesz to wymień połowę samochodu i może będzie ok ..... to może być głupi czujnik za 20zł , a Ty będziesz wszystko wymieniał to co Ci powiedząfajna rada ale jestem w dani i to sa nieporownywalnie wieksze koszty niz w polsce niestety takrze juz naprawde w ostatecznosci sie tam wybiore:(