Wymiana rozrzadu w ABD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana rozrzadu w ABD
Przyszedl czas na zmiane rozrzadu w moim Golfie. Jest on z 1993 roku, 1.4 CL. Silnik ABD.
Mechanik w warsztacie powiedzial mi ze koszt paska to 50zl i do tego napinacz za 120 zl :/. Wydalo mi sie to zbyt wygorowane i postanowilem poszperac na allegro.
Odnalazlem taka aukcje:
http://www.allegro.pl/item244091002_roz ... _kxmk.html
Czy jest to caly komplet ktory potrzebuje do wymiany rozrzadu? SPrzedawca powiedzial ze w ABD napinaczem jest pompa wodna ???
Mechanik w warsztacie powiedzial mi ze koszt paska to 50zl i do tego napinacz za 120 zl :/. Wydalo mi sie to zbyt wygorowane i postanowilem poszperac na allegro.
Odnalazlem taka aukcje:
http://www.allegro.pl/item244091002_roz ... _kxmk.html
Czy jest to caly komplet ktory potrzebuje do wymiany rozrzadu? SPrzedawca powiedzial ze w ABD napinaczem jest pompa wodna ???
- wolfzan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o rozrząd to zdecydowanie polecam zakup w sklepie. Zawsze możesz w razie "w" zwrócić lub wymienić. Na Allegro może być z tym większy kłopot. Jeżeli chodzi o cenę to wcale nie jest wygórowana, raczej w normie. Ja ostatnio wymieniałem pasek i rolkę: ceny były mniej więcej takie jak podałeś
Re: Wymiana rozrzadu w ABD
Dokładnie.W ABD pompa wodna spełnia także rolę napinacza.tomeek7 pisze: Czy jest to caly komplet ktory potrzebuje do wymiany rozrzadu? SPrzedawca powiedzial ze w ABD napinaczem jest pompa wodna ???
ja mam ten sam silnik i też przymierzam sie dow wymiany paska. Mnie tak samo jak tobie mechanik powiedział za napinaczem w tym silniku jest pompa wody więc coś w tym musi być. Co do ceny to jest ona jak najbardziej w normie.Taniej raczej sie nie da, góra z 20 zl Z tymi aukcjami na allegro jest różnie,sam padłem ofiarą termostatu,niby miał być na 100% do golfa 3 1.4 ABD a po przesłaniu okazało sie ze jest do passata 1.8 Ze względu na niskie straty odpuściłem reklamowania towaru. Nie ma jak w sklepie i "mądry" katalog sprzedawcy.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
nie na popmie wody tylko pompa wody jest napinaczem. rozrząd kup w sklepie nie kupuj na allegro bo ci przyślą bubla ja tak miałem miał być do mojego silnika a dostałem coś innego, posłałem gościowi pare jobów i tyle. następny kupiłem w sklepie i było oknapinacz napewno znajduje sie na pompie wody
Mój Były mk3 na VENTO FRONCIE
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
Witam,
Jesli moge cos doradzic, to proponuje przy wymianie paska, wymienic od razu pompe wody, zeby uniknac ponownego rozbierania. Ja zrobilem ten blad ze nie wymienilem pompy i po 100km rozbieralem wszystko na nowo. Sama wymiana jest prosta jak konstrukcja parasola i od wjazdu na kanal do wyjazdu moze zajac godzine czasu. Nalezy pamietac aby podstawic duzy pojemnik pod auto zeby wylapac plyn chlodniczy (jesli ma byc powtornie wykorzytsany) lub wymienic go przy okazji na swiezy (zima idzie ). Koszt paska ok 40zl, pompa ok 100zl. Osobiscie zalozylem pasek Gates'a i nie bylo z nim problemow.
Pozdrawiam
Jesli moge cos doradzic, to proponuje przy wymianie paska, wymienic od razu pompe wody, zeby uniknac ponownego rozbierania. Ja zrobilem ten blad ze nie wymienilem pompy i po 100km rozbieralem wszystko na nowo. Sama wymiana jest prosta jak konstrukcja parasola i od wjazdu na kanal do wyjazdu moze zajac godzine czasu. Nalezy pamietac aby podstawic duzy pojemnik pod auto zeby wylapac plyn chlodniczy (jesli ma byc powtornie wykorzytsany) lub wymienic go przy okazji na swiezy (zima idzie ). Koszt paska ok 40zl, pompa ok 100zl. Osobiscie zalozylem pasek Gates'a i nie bylo z nim problemow.
Pozdrawiam
BOLO
co do pompy to radze dopłacic 20-30 złoty do leprzej i miec spokuj.U mnie wsadzili jakies tanie badziewie i po 20 000 mi pada . na początku płyn chłodzacy wyciekał po miesiacu ustało teraz zaczeła rzęzic. w poniedziałek wymieniam na nową. Mam tylko małe pytanko czy moge zostawic pasek rozrządu który jest w bardzo dobrym stanie doradźcie. 20000 i zero sladów zurzycia.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA