Popychacze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Popychacze
Zaczęły mi się odzywać popychacze, silnik pracował czasami jak diesel. Znajomy mechanik mechanik zaproponwał mi wymianę ich. Kupiłem popychacze firmy INA, okazyjnie na allegro, 15zł /szt. Po wymianie jest gorzej, stukają cały czas. Co robić. może zmienić olej. Obecnie mam Castrol GTX Magnatec 10W40. Przebieg prawie 177 tys.
Wyjmij wszystkie popychacze i pomierz jaki mają luz w głowicy. Jak duży to lepiej znajdź inną głowice, a jak luzu prawie nie ma to ustaw wszystkie popychacze na gazecie, poczekaj aż się tłoczek popychacza cofnie (jak nie to uderz nim o gazete) i strzykawką z dużą igłą wstrzyknij olej do każdego popychacza. W ten sposób odpowietrzysz wszystkie popychacze i nie powinno już stukać. I sprawdź czy masz drożne kanały olejowe w głowicy.
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
zrób tak jak taz mówi, ale czasem, tak było w moim przypadku, wystarczy mocno przegazować ciepły już silnik, mi stukały, gazowałem go z 3-5 minut tak róznie na róznych obrotach zeby wszystko szybciej objegało:) i od tego czasu nic nie słychać, same sie odpowietrzyły. Tak było w ksiazce napisane, mi pomogło.
tak na dodatek powiem ze temat był już multum razy i gdybyś uzył opcji szukaj to byś znalazł wiele postów o tym własnie co cie interesuje!!!!
tak na dodatek powiem ze temat był już multum razy i gdybyś uzył opcji szukaj to byś znalazł wiele postów o tym własnie co cie interesuje!!!!
Mk3 GTI 16V ABF
Ja własnie jutro przymierzam sie do wymiany popychaczy (komplet)
jakie kroki, jak nalezy postąpić przy wymianie?
Czy jest ktoś w stanie po kolei określić?
Słyszałem, że należy obrócić je główka na dół i wstrzyknąć olej do każdego popychacza, następnie zdemontować stare i włożyć nowe.
Potem przez 30 minut nie nalezy odpalać samochodu, ani kręcić - włąsnie nie wiem dlaczego? Co jeszcze trzeba wykonać i co jeszcze można sprawdzic przy wymianie tych popychaczy?
Dziękuje i pozdrawiam
jakie kroki, jak nalezy postąpić przy wymianie?
Czy jest ktoś w stanie po kolei określić?
Słyszałem, że należy obrócić je główka na dół i wstrzyknąć olej do każdego popychacza, następnie zdemontować stare i włożyć nowe.
Potem przez 30 minut nie nalezy odpalać samochodu, ani kręcić - włąsnie nie wiem dlaczego? Co jeszcze trzeba wykonać i co jeszcze można sprawdzic przy wymianie tych popychaczy?
Dziękuje i pozdrawiam
jezeli chodzi o popychacze z allegro do przemilcze ich jakość Powiem tylko jedno kumpel kupił popychacze sprzedawca trzymał je w worku foliowym luzem ze 40 szt kupił gdzieś taniej jakieś ścier.. i sprzedaje taniej wstawili śmy je i napierniczały odpowietrzyliśmy sprawdziliśmy luz i stukały nadal kupiliśmy nowe w kartonikach z półki w sklepie wsadziliśmy i chodzi jak burza. różnica w cenie 10 na sztuce była - chytry traci 2 razy:)
MORE POWER
Witam
Też mam problem stukających popychaczya raczej jednego, mimo że ponad miesiac temu wymieniłem cały komplet. Kasę wywaliłem a jak stukało tak stuka.
Olej zmieniłem 3 tys temu i jest już czarny ze względu na to że przed wymianą był bardzo czarny (poprzedni właściciel a raczej właścicielka tak rządziła ) więc jeszcze w tym kładę nadzieję. Może u Ciebie olej jest nieświeży...
Pozatym nie wiem co robić, popychacze kupione były w sklepie.
Też mam problem stukających popychaczya raczej jednego, mimo że ponad miesiac temu wymieniłem cały komplet. Kasę wywaliłem a jak stukało tak stuka.
Olej zmieniłem 3 tys temu i jest już czarny ze względu na to że przed wymianą był bardzo czarny (poprzedni właściciel a raczej właścicielka tak rządziła ) więc jeszcze w tym kładę nadzieję. Może u Ciebie olej jest nieświeży...
Pozatym nie wiem co robić, popychacze kupione były w sklepie.
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zmieniac na mineralny?? przejechalem 12tys i silnik nie bierze oleju (lotos polsyntetyk), mam jakies uprzedzenia do mineralnego, zastanawialem sie bardziej nad wymiana na jakis dobry syntetyk - niepotrzebny wydatek ??speede pisze:nie warto, chyba ze masz na zbyciu 250 zl. jak stukaja nic nie szkodzi, zmien na olej mineralny i bedzie ok. na silnik nicnie szkodzi.